x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce detaliu surprinzător despre strămoșii noștri a evidențiat un sit arheologic din județul Prahova

Ce detaliu surprinzător despre strămoșii noștri a evidențiat un sit arheologic din județul Prahova

03 Mai 2013   •   10:34
Ce detaliu surprinzător despre strămoșii noștri a evidențiat un sit arheologic din județul Prahova
Sursa foto: ziarelive.ro

Săpăturile arheologilor efectuate în apropierea comunei Aricești Rahtivani din județul Prahova au scos la iveală o descoperire extrem de importantă pentru stabilirea modului de viață al celor ce locuiau aceste zone în Epoca Bronzului.

Lucrările au dus la exhumarea rămășițelor a zece oameni, printre care și un copil, cercei și un vas ceramic foarte bine conservat.
Detaliul extrem de interesant în situl arheologic descoperit a fost că osemintele uneia dintre persoane nu erau înhumate, ceea ce poate conduce la ipoteza că într-un stil de viață nomad, strămoșii noștri își transportau și morții dintr-un loc în altul.

Săpăturile arheologice au pornit după ce în zonă a fost a demarată construția unor hale, excavațiile făcute cu această ocazie evidențiind prezența mai multor morminte datând din Epoca Bronzului. După ce toate osemintele vor fi scoase la lumină, vor fi trimise fragmente unui laborator, pentru datarea cu Carbon 14.

×