x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce exercitii NATO se desfasoara in Romania pana la sfarsitul anului

Ce exercitii NATO se desfasoara in Romania pana la sfarsitul anului

de Dan Constantin    |    13 Aug 2015   •   13:16
Ce exercitii NATO se desfasoara in Romania pana la sfarsitul anului
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Fortele militare ale Romaniei au participat in acest la mai multe exercitii militare NATO desfasurate in teritoriul national, Marea Neagra sau in tarile aliate.

La poligonul Cincu se afla in derulare pana la 3 septembrie exercitiul Resolute Castle la care participa militari romani si americani din unitati de geniu.

Ultimul exercitiu din calendarul NATO programat in acest an la care participa trupe romanesti (7-18 septembrie), Histria 15, este plasat pe terenuri in sud estul tarii.

Carmen Romero, adjunct al purtatorului de cuvant al NATO a precizat in 12 august ca exercitiile militare ale Aliantei sunt anuntate, notificate si transparente, spre deosebire de exercitiile desfasurate de Rusia, care au crescut semnificativ ca numar, si forte implicate.In plus, multe dintre exercitiile militare ale Rusiei nu mai sunt anuntate si notificate.

Cel mai mare exercitiu NATO din acest an, TRIDENT15 se desfasoara cu trupe combinate in doua etape, 1-16 octombrie, 21 octombrie-6 noiembrie, in teritoriile Italiei, Spaniei si Portugaliei.

×
Subiecte în articol: nato exercitii nato