x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce planuri are Oprescu cu banii din împrumuturile externe

Ce planuri are Oprescu cu banii din împrumuturile externe

de Iulia Barbu    |    24 Oct 2011   •   21:00
Ce planuri are Oprescu cu banii din împrumuturile externe

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a prezentat ieri, intr-o conferinta de presa, care sunt proiectele in care va investi daca se aproba imprumutul de 800 de milioane de euro. De altfel, acest punct este un alt mar al discordiei intre edil si consilieri. Reprezentantii PDL i-au cerut editului Capitalei sa indice in mod clar pentru ce sunt necesare cele 800 de milioane de euro, suma prevazuta intr-un eventual credit extern.

Oprescu a spus ca o parte din bani vor fi folositi pentru finalizarea trotuarului si a nodului intermodal de la Pasajul Basarab. Tot din banii imprumutati trebuie finalizat pasajul Mihai Bravu sau strapungerea Ciurel. Vor incepe lucrarile la Pasajul subteran Berceni, va fi continuat si proiectul Splai – Dudesti, iar o parte din imprumut va fi folosit in cazul in care va mai creste pretul la gigacaloriei. In privinta lucrarilor din Centrul vechi al Capitalei, Oprescu a explicat ca mai sunt in santier in jur de 245 de metri, respectiv pe strada fielari si in Piata Sfantul Anton.

Tot ieri, pe ordinea suplimentara de zi, consilierii ar fi trebuit sa aprobe hotararea privind organizarea competitiilor de gimnastica la Romexpo. Pentru a doua oara insa, in nici o saptamana, consilierii nu s-au prezentat la sedinta din Primaria Capitalei. In acest fel, chiar si acordarea subventiei la caldura pentru Bucuresti a devenit din nou un joc politic. Fara votul conislierilor, stergerea penalitatilor RADET de catre Guvern devine imposibila.

×