x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce să NU faci când eşti în SUA: Ghid de bune maniere în străinătate

Ce să NU faci când eşti în SUA: Ghid de bune maniere în străinătate

28 Oct 2013   •   12:57
Ce să NU faci când eşti în SUA: Ghid de bune maniere în străinătate

Deşi americanii par oameni toleranţi şi "fără griji", de multe ori ei pot fi mai rezervaţi decât europenii la anumite reguli de convieţuire în societate. Află ce e bine să nu faci în SUA, pentru a nu-i enerva pe americani, scrie RomâniaTV.NET.

VEZI ŞI GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să NU faci când te afli în Italia

Priveşte-i în ochi, dar nu te holba

În Statele Unite cei mai mulți oameni consideră că este politicos și este o dovadă de sinceritate să te uiţi direct în ochii lor, cel puțin la un interval de timp, atunci când porţi o conversație cu ei. Este considerat foarte nepoliticos și, în unele cazuri, poate fi interpretat ca periculos să te uiţi încontinuu la cineva sau să te holbezi la cineva dacă nu eşti angajat într-o conversație cu acea persoană. Este la fel de nepoliticos să comentezi cu privire la corpul sau greutatea cuiva în America.

VEZI ŞI GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să NU faci când te afli în Spania

Nu îi pupa pe obraz. Strânge-le mâna

În general, atunci când este vorba de oameni cu care nu sunt foarte bine familiarizați sau care nu fac parte din familie, ei consideră politicos doar să le strângă mâna. Acest lucru este valabil atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Refuzul de a strânge mâna oferită ar putea fi interpretat ca nepoliticos sau ciudat.

Află mai multe lucruri pe care ar fi bine să nu le faci când eşti în SUA pe RomâniaTV.NET.

×