x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce se întâmplă dacă ia FOC izolația din polistiren a blocului

Ce se întâmplă dacă ia FOC izolația din polistiren a blocului

03 Noi 2015   •   13:41
Ce se întâmplă dacă ia FOC izolația din polistiren a blocului

Dacă anveloparea termică a blocului nu este făcută cu polistiren ignifug, urmările pot fi extrem de grave. Izolarea cu polistiren a blocurilor are și multe dezavantaje. Unul dintre acestea ar fi că polistirenul ia foc repede și se degradează ușor, după cum a declarat anul trecut primarul din Focșani, Decebal Bacinschi, pentru monitorulvn.com. 

Un constructor a făcut chiar și un experiment să vadă cum ia foc polistirenul folosit la izolarea blocurilor de locuințe și a descoperit că acesta ia foc cu flacără extinsă continuă. Pompierii susțin că incendiile, în cazul clădirilor înalte, se propagă și pe orizontal și pe vertical.
 
Citește mai multe AICI


Claudiu Georgescu, presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania (APMCR), a precizat, pentru Income Magazine, ca in mod normal, intre geamuri si fatada blocului ar trebui sa existe o bariera ignifuga, de obicei alcatuita din vata minerala, care are menirea blocarii propagarii flacarilor izbucnite in interiorul locuintei spre fatada. "Polistirenul ingnifugat nu arde ci doar se topeste, proces in urma caruia este eliberat un gaz extrem de nociv pentru sanatate, dar fiind vorba de placari la exterior acesta nu ar trebui sa reprezinte o problema pentru oameni", precizeaza Georgescu.

×
Subiecte în articol: izolare termica