x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Video. Ce spune Despescu despre întâlnirea șefilor din Poliția Românâ cu interlopii din clanul „Duduianu”: Poliția n-a negociat siguranța cetățenilor și nici aplicarea legii

Video. Ce spune Despescu despre întâlnirea șefilor din Poliția Românâ cu interlopii din clanul „Duduianu”: Poliția n-a negociat siguranța cetățenilor și nici aplicarea legii

27 Aug 2020   •   15:32
Video. Ce spune Despescu despre întâlnirea șefilor din Poliția Românâ cu interlopii din clanul „Duduianu”: Poliția n-a negociat siguranța cetățenilor și nici aplicarea legii

Chestorul Bogdan Despescu, a anunțat joi, referitor la faptul că șefi din Poliția Română s-au întâlnit cu membri din clanul „Duduianu”, că nu a fost „negociată siguranța cetățenilor și nici aplicarea legii”, ci s-a urmărit „prevenirea unor incidente violente”.

 

„Evenimentul din București de la începutul lunii august (înmormântarea lui Emi Pian - n.red.) a fost monitorizat de mai multe structuri din cadrul MAI, misiunea noastră a fost de a preveni producerea unor incidente grave. Era pusă în pericol sănătatea persoanelor din municipiul București si existau date și informații că la procesiunea din 9 august erau așteptate să participe 3.000 de paroane. Această situație ar fi dus la răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus. De asemenea, exista riscul să apară incidente violente”, a spus, joi, Despescu.

Despescu mai spune  că, anterior întâlnirii dintre șefii Poliției și liderul clanului Duduianu, au fost organizate mai multe acțiuni, pentru a descuraja producerea unui eventual conflict.

„Aceste acțiuni mediatizate în ultima perioadă au arătat implicarea noastră în combaterea inftacționalității. Din păcate, sâmbătă, 8 august, nu am putut continua în același mod activitățile programate, instanța respingând 33 de percheziții, unele dintre acestea urmând a fost organizate în municipiul București. De aceea, am cerut devansarea funeraliilor. Modul în care ne-am desfășurat acțiunea a fost asumat pentru a preveni incidente violente în 9 august. Poliția Română nu a negociat siguranța cetățenilor cu nicio persoană, nu a negociat nici aplicarea legii, ci s-au impus măsuri de natură să prevină producerea unor evenimente grave. Nu fugim de responsabilitate. Venim cu răspunsuri când suntem siguri că explicațiile publice nu afectează anchetele pe care le derulăm”, a conchis sursa citată.

Florin Mototolea, cunoscut drept Emi Pian, a murit, la începutul lunii august, după ce a fost înjunghiat în timpul unei partide de barbut. Imediat după uciderea liderului clanului Duduianu, în spațiul public au apărut informații conform cărora șefi din Poliția Română și interlopii din Capitală s-ar fi întâlnit pentru a negocia modul în care se va desfășura înmormântarea. Discuția ar fi avut loc în noattea de 8 spre 9 august, iar recent au început să circule imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Rohava, acolo unde clanul Duduianu ar deține supremația.

 

 

×
Subiecte în articol: Bogdan Despescu