x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce spune Gabriel Oprea despre instalarea corturilor de la granița cu Serbia

Ce spune Gabriel Oprea despre instalarea corturilor de la granița cu Serbia

20 Sep 2015   •   13:20
Ce spune Gabriel Oprea despre instalarea corturilor de la granița cu Serbia
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Vicepremierul Gabriel Oprea a analizat mediul de securitate din regiune, raportat la fluxul migraţionist, şi evaluarea de etapă a exerciţiului cu tabere temporare pentru refugiaţi în judeţul Timiş, care a început sâmbătă la frontiera cu Serbia.

"Chiar dacă România nu se confruntă cu o presiune migraţionistă, aceste acţiuni sunt necesare pentru testarea capacităţilor noastre de reacţie la dinamica din regiune", a afirmat Oprea în şedinţa de analiză de la sediul MAI, potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, AGERPRES.

Printre activităţile desfăşurate în cadrul acestui exerciţiu de testare a capacităţilor operaţionale este inclusă şi organizarea de tabere temporare pentru preluarea persoanelor care ar solicita o formă de protecţie în România.

O astfel de tabără este amplasată în apropierea localităţii Lunga iar o alta urmează să fie amplasată în zona Stamora Moraviţa. În aceste tabere sunt verificate resursele şi capabilităţile necesare desfăşurării activităţilor specifice la frontieră, respectiv trierea, înregistrarea, amprentarea şi identificarea cetăţenilor străini, precum şi a procedurilor care se aplică în astfel de situaţii.

Totodată, poliţişti de frontieră, reprezentanţi ai structurilor de imigrări, jandarmi, poliţişti şi pompieri desfăşoară şi alte misiuni specifice, în scopul dezvoltării unui răspuns integrat la provocările actualului mediu de securitate.

"Activităţile care se derulează la frontiera cu Serbia sunt măsuri cu caracter preventiv şi sunt desfăşurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne", se menţionează în comunicatul citat.

×
Subiecte în articol: gabriel oprea