x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce spune Ludovic Orban despre izolarea în case a populației

Ce spune Ludovic Orban despre izolarea în case a populației

30 Oct 2020   •   14:49
Ce spune Ludovic Orban despre izolarea în case a populației
Sursa foto: Guv.ro

Premierul Ludovic Orban spune că, deocamdată, nu se pune problema revenirii la izolarea în case a populației. 

"Ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri, nu o negăm. Pe de altă parte, noi am gândit deja un set de măsuri aferente acestei creşteri a numărului de cazuri pe care le aplicăm şi sunt în curs de aplicare şi analizăm care sunt efectele acestor măsuri.

Va trebui să avem temeiuri extrem de serioase pentru a impune alte măsuri de restricţie. Iar, ceea ce se tot vorbeşte cu carantinarea totală, suntem departe de o astfel de decizie.  

Eu spun cu fiecare ocazie că putem să trăim normal, putem să avem puţine măsuri de restricţie cu o singură condiţie - oamenii să respecte măsurile de protecţie sanitară. Este simplu dacă oamenii respectă măsurile de protecţie sanitară: se pot duce la serviciu, se pot duce la spectacol, pot să trăiască o viaţă cât mai aproape de normal, cu o singură condiţie - respectarea măsurilor de protecţie", a explicat demnitarul.

Vestea bună este că regulile au început să fie respectate mai mult decât până acum.

"A crescut gradul de conformare şi apreciez foarte mult acest lucru. De asemenea, se vede cu ochiul liber şi pe stradă, nu numai în Bucureşti, ci peste tot unde s-a depăşit pragul de 3, că o majoritate zdrobitoare a cetăţenilor respectă regulile, iar, dacă sunt oameni care nu respectă regulile, autorităţile îşi fac datoria şi îi amendează", a susţinut Ludovic Orban.

 

×