x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cea de-a doua siameză internată la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală a murit. Sora ei s-a stins ieri după-amiază

Cea de-a doua siameză internată la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală a murit. Sora ei s-a stins ieri după-amiază

18 Apr 2012   •   06:14
Cea de-a doua siameză internată la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală a murit. Sora ei s-a stins ieri după-amiază

Dupa ce, marti dupa-amiaza, una dintre siamezele internate la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti a decedat, cea de-a doua fetita, aflata in stare grava, a murit in noaptea de marti spre miercuri.

Imediat dupa decesul primei siameze, a doua micuta a fost operata, pentru separare, insa starea ei s-a inrautatit, din cauza multiplelor malformatii pe care le avea.

Desi operatia a decurs normal, fara mari complicatii, starea fetitei a fost din ce in ce mai grava. Din nefericire, in cursul noptii a decedat dupa o evolutie nefavorabila.

Doctorul Orlando Marinescu a spus ca echipa medicala a incercat sa faca tot posibilul pentru a salva viata celei de-a doua siameze, insa din cauza multiplelor malformatii, a insuficientei hepatice, aceasta a decedat in noaptea de marti spre miercuri.

El a precizat ca a discutat cu colegi straini care au operat astfel de cazuri, iar sfatul acestora a fost ca in situatia in care o siameza a decedat, sa se faca separarea daca starea de sanatate a celeilalte este buna.

Echipa medicala a decis totusi sa incerce sa o salveze pe fetita, insa, din pacate, suferintele hepatice grave si malformatiile marilor vase nu au permis o evolutie favorabila, a mai spus medicul Marinescu. El a adaugat ca a fost o interventie inedita, facuta in conditiile in care unul dintre pacienti era decedat.

Doctorul Marinescu a precizat ca in timpul interventiei chirurgicale s-a facut initial separarea ficatului, cu mare dificultate din cauza unei vascularizatii care nu semana cu ceea ce ar trebui sa fie normal.

Seful Sectiei Anestezie si Terapie Intensiva, medicul Florin Rusu, a precizat ca siamezele aveau aceeasi greutate de la nastere, respectiv 2,8 kilograme, si au stat la Terapie Intensiva de la internare.

Cele doua fetite siameze, care cantareau la nastere impreuna doua kilograme si 800 de grame, s-au nascut, in 26 decembrie 2011, la Maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta din Pitesti, fiind transportate de urgenta la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti.

Purtatorul de cuvant al Spitalului "Grigore Alexandrescu", Raluca Alexandru, declara atunci ca starea siamezelor este grava, precizand ca acestea sunt lipite in zona ficatului, dar ca au inimi separate.

×