x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cea mai scumpa casa din lume

Cea mai scumpa casa din lume

13 Apr 2004   •   00:00

Multimiliardarul magnat al otelului si patron al SIDEX Galati, indiano-britanicul Lakshmi Mittal, a dat 70 de milioane de lire sterline (128 de milioane USD) si s-a ales cu cea mai scumpa casa din lume.

Are 12 dormitoare, o sala de festivitati, bai turcesti si, evident, piscina si este renumita nu numai pentru faptul ca este situata alaturi de Kensington Palace, ci si pentru ca este cea mai scumpa din lume. Acum trei ani, „casuta" achizitionata acum de Mittal a fost cumparata de boss-ul Formulei 1, Bernie Ecclestone, pentru numai 50 de milioane de lire sterline, potrivit The Telegraph.

VECINI DE LUX. Casa cu piscina batuta cu pietre pretioase se afla langa Kensington Palace si locuinta londoneza a sultanului Bruneiului, unul dintre cei mai bogati oameni din lume. Locuinta-palat a fost renovata in anii ’90 de catre David Khalili, un colectionar de arta iranian, care a importat marmura pentru scarile si stalpii de sustinere ai resedintei de la cariera folosita pentru templul Taj Mahal. Impresionanta resedinta este de 55 de ori mai mare decat un apartament normal, iar garajul are suficient spatiu pentru a gazdui 20 de masini. Un numar de 65 de camere video supravegheaza orice miscare in interiorul si exteriorul somptuoasei resedinte.

In ciuda opulentei sale, Ecclestone nu a locuit niciodata in aceasta casa. Contractul de vanzare-cumparare se pare ca a fost semnat luna trecuta. Mittal nu este la prima achizitie imobiliara cu multe zerouri in coada pretului, el detinand si Summer Palace, o locuinta de 9 milioane de lire sterline, in nordul Londrei. Achizitia sa are toate sansele sa fie recunoscuta de Cartea Recordurilor drept cea mai costisitoare in domeniul imobiliar. Precedentul record era de 62,7 milioane de lire, platite pentru o proprietate din Hong Kong, in 1997.

Marina Constantinoiu


Bogatul indian

Mittal, care detine cea de-a doua companie producatoare de otel ca importanta in lume, LMN, are o avere de 3,5 miliarde de lire sterline. Nascut in regiunea desertica Rajasthan, din India, el a ajuns sa faca avere in Marea Britanie si planuieste acum sa-si instaleze familia in noua resedinta. Desi purtatorul sau de cuvant a refuzat sa comenteze semnarea contractului de vanzare-cumparare, o sursa din anturajul lui Mittal a comentat ca, prin semnarea acestui contract, el n-a facut nimic altceva decat „sa-si cumpere 12 dormitoare".

×
Subiecte în articol: observator