x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cei doi comisari ai Gărzii Financiare acuzaţi de corupţie au pierdut recursul

Cei doi comisari ai Gărzii Financiare acuzaţi de corupţie au pierdut recursul

de Violeta Fotache    |    23 Mai 2010   •   00:00

Curtea de Apel Braşov a decis duminică, 23 mai 2010, să menţină verdictul Tribunalului Braşov dat în cazul celor doi comisari ai Gărzii Financiare a oraşului de sub Tâmpa, acuzaţi de corupţie.



Decizia este definitivă, astfel încât comisarul Cosmin Bărbuşoiu rămâne arestat preventiv pentru 15 zile, iar colegul său, comisarul Gigel Ursu, are în continuare interdicţia de a părăsi localitatea. Cei doi au fost reţinuţi vineri de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Braşov şi acuzaţi de luare de mită.

Potrivit ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, în 13 mai a.c., cei doi comisari în timp ce efectuau un control de specialitate la o societate comercială care are ca obiect principal de activitate comercializarea legumelor şi fructelor, cu punct de lucru în municipiul Braşov, au pretins de la administratorul firmei o şpagă de 8.000 de lei. În schimbul lor, comisarii s-au angajat să nu dispună suspendarea activităţii societăţii pentru neregulile constatate şi să nu facă sesizare penală pentru evaziune fiscală. Din suma pretinsă, comisarii au primit 3.000 de lei, în două tranşe: 2.000 de lei în ziua controlului şi 1.000 de lei în data de 21 mai. Î

ntre cele două tranşe, administratorul firmei i-a turnat pe şantajiştii-şpăgari la DNA. Astfel, că cei doi comisari au fost reţinuţi vineri de procurori şi duşi sâmbătă la Tribunalul Braşov pentru arestare. Recursul a fost soluţionat duminică de magistraţii CA Braşov.

×
Subiecte în articol: observator