x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cel mai bătrân utilizator român de Facebook. S-a născut pe vremea trenurilor cu aburi, iar acum este un împătimit al internetului

Cel mai bătrân utilizator român de Facebook. S-a născut pe vremea trenurilor cu aburi, iar acum este un împătimit al internetului

12 Ian 2013   •   20:53
Cel mai bătrân utilizator român de Facebook. S-a născut pe vremea trenurilor cu aburi, iar acum este un împătimit al internetului

Craciun Pantea şi-a serbat ziua oficială de naştere pe 11 ianuarie, însă a mai avut o sărbătoare, înainte de Crăciun, pentru a comemora adevărata zi de naştere. Asta pentru că, acum 103 ani, înainte de Crăciunul anului 1910, când s-a născut, zăpezile erau mari, iar bebeluşul nu a putut fi declarat la timp.

Crăciun Pantea era elev în Primul Razboi Mondial şi a luptat in al doilea. La 11 octombrie 1943, Craciun Pantea a primit ordinul de concentrare care l-a trimis pe front in linia intai, in cadrul Batalionului de Jandarmi din Divizia 19 Romana. 

Un an mai tarziu, pe 26 aprilie 1944, a cazut prizonier si a fost tinut in lagar, departe de cei dragi, timp de sapte ani. S-a intors din prizonierat la 21 aprilie 1951. 

Cand a fost eliberat din lagarul rusesc, s-a intors in tara si si-a intemeiat o familie. De 59 de ani, doamna Lena Pantea ii sta alaturi. „El n-a fost bolnav in viata lui, numai atat ca a picat acum trei ani de si-a rupt piciorul. Dar el n-a fost bolnavicios”, a declarat sotia jandarmului.

Secretul veteranului este un pahar de vin rosu in fiecare zi. Asa se face ca, la 103 ani, Craciun Pantea poate citi ziarul fara ochelari. Chiar daca s-a nascut intr-o perioada cand trenurile cu aburi erau cele mai rapide mijoace de transport, veteranul se intelege surprinzator de bine cu internetul.

Nepoata sa, Lavinia, i-a facut cont de Facebook: „Ca sa-l cunoasca lumea si are multi prieteni, multe rude, care se bucura sa-l vada in postarile de pe Facebook”.

Articolul integral pe antena1.ro.

×