x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cel mai spectaculos salt de audienta

Cel mai spectaculos salt de audienta

22 Iul 2004   •   00:00

OBSERVATOR

Studiul National de Audienta a confirmat anuntatul record al Jurnalului National: cea mai mare crestere din istoria ziarelor romanesti. Performanta noastra - o crestere cu 34,8% - depaseste de peste trei ori cota de 10,3%, atinsa pana acum doar de Libertatea. Conform cifrelor declarate BRAT, in luna martie a acestui an Jurnalul National a vandut mai multe exemplare decat Adevarul si Evenimentul Zilei la un loc. Ultimele date ale Studiului National de Audienta al Biroului Roman de Audit al Tirajelor confirma anuntatul record al Jurnalului National.

Performanta noastra - o crestere cu 34,8% fata de valul SNA anterior - depaseste de peste trei ori cota de 10,3%, atinsa in urma cu un an de Libertatea.

La inceputul acestui an, in doar un singur trimestru, Jurnalul National si-a inzecit tirajul si vanzarile. Performanta este cu atat mai importanta cu cat aceasta crestere vine intr-o perioada in care cotidienele de informatie generala au suferit pierderi. Conform cifrelor declarate Biroului Roman de Audit al Tirajelor, in toata luna martie a acestui an Jurnalul National a vandut mai multe exemplare decat Adevarul si Evenimentul Zilei luate la un loc.

Succesul inregistrat de Jurnalul National in ultima perioada nu este rodul intamplarii. El se datoreaza respectului pe care intreaga echipa l-a aratat fiecaruia dintre cititori. Este un drum pe care Jurnalul National a decis sa il duca pana la capat.

PROFILUL CITITORULUI. Conform ultimului studiu de audienta nationala efectuat de BRAT, ziarul nostru este citit in proportie de 54% de barbati si 46% de femei. Cei mai multi cititori ai ziarului sunt persoane active, cu varsta cuprinsa intre 35-54 de ani, casatorite, avand familii compuse din 3-4 membri. Circa 26% dintre cei care prefera Jurnalul National au studii superioare. Venitul personal net al cititorului ziarului nostru este de 5,6 milioane de lei pe luna, depasind media pe tara cu 1,3 milioane de lei. In general, veniturile medii lunare ale familiilor din care Jurnalul National nu lipseste sunt cuprinse intre 4,5 si 25 de milioane de lei.

Regiunile istorice in care cotidianul Jurnalul National este foarte apreciat sunt Moldova, Oltenia si Muntenia. In cadrul acestor zone exista cateva aglomerari urbane in care ziarul este in topul preferintelor: Bacau, Botosani, Oradea, Piatra-Neamt, Suceava, Slatina si Bucuresti.

PAGINI PREFERATE. Cititorii Jurnalului National sunt interesati intr-o foarte mare masura de politica interna, de economie, de finante, de politica externa, de ultimele descoperiri stiintifice si, nu in ultimul rand, de problemele sociale. Un mare succes il au paginile tematice din ziarul nostru, anume cea de teste si jocuri, cele de sport, cea dedicata evenimentelor culturale si cea de automobilism.

×
Subiecte în articol: observator jurnalul national