x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Cel puțin 21 persoane și-au pierdut viața în urma exploziei din Rusia

UPDATE Cel puțin 21 persoane și-au pierdut viața în urma exploziei din Rusia

02 Ian 2019   •   16:00
UPDATE Cel puțin 21 persoane și-au pierdut viața în urma exploziei din Rusia

Cel puţin 21 persoane şi-au pierdut viaţa în urma exploziei produse luni, din cauza unei scurgeri de gaze, şi care a dus la prăbuşirea parţială a unui imobil de apartamente la Magnitogorsk, oraş industrial din Urali, în sudul Rusiei, au anunţat miercuri autorităţile locale.Au fost descoperite corpurile neînsufleţite a 21 de persoane, între care doi copii, potrivit unui nou bilanţ al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă la ora locală 14:30 (11:30 GMT).
Şase persoane, între care doi copii, au putut fi salvate, dar în continuare nu se ştie nimic despre soarta altor 20 de locatari ai imobilului.
"Acţiunile la faţa locului continuă", adaugă într-un comunicat ministerul, precizând că, în ultimele 24 de ore, au fost degajate dărâmăturile de pe 800 de metri pătraţi şi încărcate în 50 de camioane.
O întreagă scară a imobilului de nouă etaje s-a prăbuşit în explozia survenită luni dimineaţă la Magnitogorsk, un oraş industrial în regiunea Celiabinsk, situat la 1.700 km est de Moscova, în Munţii Ural.
În total, au fost distruse 48 de apartamente în care locuiau circa 100 de persoane în acest imobil din beton, construit în 1973, în epoca sovietică, conform agenţiei de presă RIA Novosti.
Echipele de intervenţie, care lucrează pe un frig glacial de minus 27 de grade Celsius, au degajat marţi dintre ruine un bebeluş de 11 luni în viaţă. Imagini televizate l-au arătat pe un pat de spital, supravegheat de mama sa înlăcrimată.
Responsabili ai Sănătăţii din Moscova au indicat miercuri că el este într-o stare gravă, dar stabilă, suferind de degerături, precum şi de un traumatism cranian şi de mai multe fracturi.
Flori şi lumânări au fost depuse în apropierea de locul tragediei, ca omagiu adus victimelor, în timp ce guvernatorul regiunii a decretat o zi de doliu miercuri.
Comitetul de anchetă rus, organism însărcinat cu principalele investigaţii în ţară, a anunţat marţi seara că nicio urmă de explozibili sau de componente ale acestora nu au fost descoperite printre dărâmăturile deja degajate pe fondul zvonurilor avansate de unele mass-media locale, potrivit cărora explozia s-ar fi produs în urma unui atentat.
Aceste zvonuri s-au accentuat după o altă explozie produsă marţi seara într-un microbuz, tot la Magnitogorsk, care s-a soldat cu trei morţi, potrivit autorităţilor locale.
Autorităţile nu au făcut nicio legătură între cele două incidente.
Preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat luni la locul evenimentului.
O anchetă a fost deschisă, dar Serviciul Federal de Securitate (FSB) a confirmat că explozia a avut drept cauză o scurgere de gaze.
Instalaţia de gaze în imobil nu mai fusese revizuită de peste şase luni, a afirmat la televiziune şeful Comisiei de anchetă, Aleksandr Bastrâkin.
Exploziile devastatoare ca urmare a scurgerilor de gaze sunt relativ comune în Rusia pentru că cea mai mare parte a infrastructurilor datează din epoca sovietică şi normele de securitate sunt ignorate adeseori.
Situată într-o regiune al cărei subsol este bogat în minerale, Magnitogorsk, care are 400.000 de locuitori, adăposteşte una din principalele oţelării ale Rusiei.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: explozie Rusia urali magnitogorsk