x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cele mai stralucite minti, la Bucuresti

Cele mai stralucite minti, la Bucuresti

26 Feb 2016   •   07:02
Cele mai stralucite minti, la Bucuresti
Sursa foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

Un concurs internaţional de Matematică şi Ştiinţe, organizat de Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, se desfăşoară începând de azi până luni. 152 de elevi performanţi din 17 ţări au ajuns la Bucureşti. Concursul a devenit un punct de atracţie pentru olimpicii lumii.

Romanian Master of Mathematics a ajuns la a opta ediţie, în timp ce concursul de Ştiinţe este la a cincea ediţie. Evenimentul este structurat după formatul olimpiadelor internaţionale şi este dedicat elevilor din clasele 9-12 care s-au afirmat în competiţii de matematică şi fizică. „Ne bucurăm că am dezvoltat această competiţie la nivel internaţional şi că reuşim să aducem în fiecare an minţi strălucite din toată lumea, dornice să coopereze pentru identificarea de soluţii ingenioase în cele două domenii”, spune directorul Colegiului „Tudor Vianu”, Corina Elena Vinţ. Participanţii pot concura individual sau în echipe de câte şase elevi, plus doi profesori – un lider de echipă şi un adjunct. La competiţia de matematică vor participa 114 elevi din 17 ţări, iar la concursul de fizică vor participa 71 de elevi în echipe care provin din 8 ţări. România participă cu două echipe pentru matematică şi cu trei echipe pentru fizică, formate din loturile naţionale ale olimpiadelor. Concurenţii vor avea de rezolvat trei probleme complexe în patru ore, într-un format de două zile.

Rusia a obţinut cele mai multe succese la concursul ţinut la Bucureşti începând cu 2008, fiind urmată de echipele din SUA şi Marea Britanie. Rusia a câştigat şi ediţia precedentă.
 

×