x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Centru integrat de preluare a apelurilor 112, la Sfântu Gheorghe

Centru integrat de preluare a apelurilor 112, la Sfântu Gheorghe

30 Aug 2019   •   17:37
Centru integrat de preluare a apelurilor 112, la Sfântu Gheorghe

Un centru în care vor fi integrate toate structurile care gestionează apelurile de urgenţă la numărul 112 va fi înfiinţat anul acesta în municipiul Sfântu Gheorghe, printr-un proiect coordonat de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi finanţat de Consiliul Judeţean (CJ) Covasna cu suma de 100.000 de lei.

Preşedintele CJ, Tamas Sandor, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că acest centru va funcţiona în incinta ISU Covasna şi va asigura o mai bună coordonare a activităţii de intervenţie.

"Din banii alocaţi de Consiliul Judeţean va fi reabilitată o clădire din incinta ISU Sfântu Gheorghe. (...) Planul este să finalizăm lucrările în acest an. Acest centru de preluare a tuturor structurilor care gestionează apelurile 112 este foarte important, pentru că este vorba despre siguranţa cetăţenilor", a subliniat Tamas Sandor.

Comandantul ISU Covasna, lt.col Adrian Simtea, a precizat că decizia înfiinţării dispeceratelor integrate a fost luată la nivel naţional, iar până acum au fost realizate în Bucureşti şi Târgu Mureş.

"Aducem în aceeaşi încăpere dispecerii de la Poliţie, Jandarmerie, Pompieri şi Ambulanţă. Nu putem face asta în sediul pe care îl avem acum, de aceea trebuie să reamenajăm un spaţiu, să îi primim şi pe colegii operatori care acum nu lucrează cu noi. (...) Acest proiect a fost gândit în scopul managerierii mai bune a apelurilor şi asigurării unor intervenţii mai rapide. Deci, nu va mai fi necesar să dăm telefoane de la unii la alţii, pentru că vom fi în aceeaşi încăpere iar coordonarea va fi mai bună", a declarat pentru AGERPRES lt. col. Adrian Simtea.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sfantu gheorghe 112