x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Șofer băut și fără permis, prins după ce pasagerul a comandat o „pizza” prin apel la 112

Șofer băut și fără permis, prins după ce pasagerul a comandat o „pizza” prin apel la 112

de Redacția Jurnalul    |    23 Feb 2024   •   22:30
Șofer băut și fără permis, prins după ce pasagerul a comandat o „pizza” prin apel la 112

Un bărbat, pasager într-o mașină condusă de un șofer băut, cu permisul suspendat, a sunat la 112, vineri, pentru „a comanda o pizza”, expresie recunoscută ca posibilă infracțiune în desfășurare. În felul acesta, polițiștii din Capitală au reușit să îl oprească pe șoferul certat cu legea.

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 25 Poliție au depistat bărbat, în vârstă de 45 de ani, față de care se fac cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având permisul de conducere suspendat.

Practic, Secția 25 Poliție a fost sesizată în jurul orei 06.00, prin sistem 112, că o persoană, pasager într-un autoturism ce se deplasează pe un segment de drum din Sectorul 6, sesizează o posibilă stare de pericol.

„Pentru a da mai multe detalii privind posibila infracțiune, fără ca șoferul să observe acest aspect, aceasta a folosit un limbaj codificat, în sensul că ,,a comandat o pizza”, expresie recunoscută în media ca o posibilă infracțiune în desfășurare. În temeiul sesizării, polițiștii subunității menționate au relationat cu operatorul 112 care a preluat apelul, reușind oprirea autoturismului în cauză, pe o stradă din același sector. Astfel, a fost depistat și identificat conducătorul auto, un bărbat, în vârstă de 45 de ani, precum și pasagerul care a apelat sistemul 112”, transmite Poliția Capitalei.

În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul conducea autoturismul cu permisul de conducere suspendat și era băut, având un rezultat de 0.28 mg/l alcool pur în aerul expirat, în urma testării cu aparatul alcooltest.

Atât șoferul, cât și pasagerul care a apelat 112 au fost duși la sediul subunității în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 25 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul cu permisul de conducere suspendat.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: poliţie şofer beat pizza