x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cererea de eliberare provizorie a lui Cornel Penescu, admisă de Tribunalul Argeş

Cererea de eliberare provizorie a lui Cornel Penescu, admisă de Tribunalul Argeş

20 Mai 2010   •   00:00

Magistraţii Tribunalului Argeş au admis cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a lui Cornel Penescu, arestat preventiv pentru dare de mită într-un nou dosar de corupţie. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată de către procurori.

Cornel Penescu a fost întrebat de jurnalişti, la intrarea în sediul Tribunalului Argeş, dacă îi pare rău că a renunţat la echipa de fotbal FC Argeş şi a răspuns: "E mai greu aşa", arătând spre cătuşele de la mână.

Dacă va fi eliberat provizoriu, Cornel Penescu va avea mai multe interdicţii, relatează Mediafax. Astfel, nu are voie să părăsească ţara, trebuie să se prezinte la instanţele de judecată ori de câte ori este chemat, să nu-şi schimbe locuinţa fără încuvinţarea Tribunalului Argeş, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte niciun fel de arme. Totodată, îi este interzis să meargă la manifestaţii fotbalistice, să ia legătura cu ceilalţi inculpaţi sau martori din dosar sau cu familiile acestora.

Cornel Penescu şi fostul director al societăţii PIC, Liviu Făcăleaţă, au fost arestaţi preventiv, în 11 mai, pentru 29 de zile, de către magistraţii Tribunalului Argeş, pentru infracţiuni de corupţie. Penescu şi Făcăleaţă sunt implicaţi în dosarul în care fostul arbitru Ionică Serea şi arbitrul Marius Martiş, ambii din Focşani, sunt, de asemenea, arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie.

Potrivit DNA, acţionarul majoritar al Fotbal Club Argeş, Cornel Penescu, este acuzat de dare de mită, iar directorul societăţii PIC, Liviu Făcăleaţă, este acuzat de complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 18 martie 2009, Ionică Serea, în calitate de arbitru de fotbal în cadrul Comisiei centrale a arbitrilor - organism al FRF, ar fi primit 21.000 de dolari de la Gheorghe Cornel Penescu, prin intermediul lui Martiş Marius Marian şi al lui Făcăleaţă Liviu Ilie, directorul societăţii PIC.

Penescu a mai fost arestat în 16 aprilie 2009, în dosarul "Mită în fotbal", fiind acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă şi iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat. El a fost trimis în judecată în stare de arest, alături de fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi fostul director general al firmei Pic, Liviu Făcăleaţă.

În 30 ianuarie 2010, Cornel Penescu, Gheorghe Constantin şi Liviu Făcăleaţă, judecaţi pentru fapte de corupţie, au părăsit Penitenciarul Mărgineni, fiind puşi în libertate.

Andrei Penescu, fiul finanţatorului echipei FC Argeş, Cornel Penescu, a declarat, miercuri, că s-a săturat ca familia sa să investească la gruparea piteşteană şi să fie înjurată, precizând că el a luat decizia de a ceda administrarea clubului Primăriei Piteşti.


×
Subiecte în articol: observator