x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CFR anunţă trenuri anulate şi întârzieri de peste 100 de minute

CFR anunţă trenuri anulate şi întârzieri de peste 100 de minute

04 Ian 2016   •   16:08
CFR anunţă trenuri anulate şi întârzieri de peste 100 de minute
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Un tren de călători a fost anulat luni, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, iar alte două trenuri vor ajunge la destinaţie cu o întârziere de peste 100 de minute, informează CFR Călători, printr-un comunicat remis AGERPRES.

'Traficul feroviar se desfăşoară în condiţii de iarnă, cu ninsoare şi rafale de vânt la nivelul caii de rulare. Din cele peste 1.200 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic pe reţeaua feroviară, un singur tren a fost anulat astăzi din cauza condiţiilor meteo: IR 1880, Târgovişte - Titu. Pasagerii au fost preluaţi de următorul tren din grafic', se menţionează în comunicat.

De asemenea, IR 1742, Satu Mare - Oradea - Bucureşti şi IR 1892, Craiova - Piteşti - Bucureşti Nord, au ajuns la destinaţie cu o întârziere de peste două ore din cauza unor defecţiuni.

'Pasagerilor de la Oradea, aflaţi în vagonul de dormit cu defecţiune la instalaţia electrică, li s-a oferit ceai cald', se precizează în comunicat.

Totodată, trenurile IR 1873, Goleşti - Parc Kreţulescu si IR 347, Viena - Bucureşti Nord, vor ajunge la destinaţie cu o întârziere de aproximativ 100 de minute.

Reprezentanţii companiei subliniază că, în situaţia apariţiei unor defecţiuni la instalaţia electrică/de încălzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităţilor, în alte vagoane şi le va acorda asistenţa necesară.

În toate unităţile feroviare (staţii, revizii, depouri, etc) se intervine constant pentru deszăpezire şi pentru asigurarea condiţiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul. De asemenea, sunt pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenţie, iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă.

Pasagerii pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru eventuale parcursuri neefectuate, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

×