x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CFR anunță restricții de viteză în zonele în care temperaturile în șină depășesc 50 de grade

CFR anunță restricții de viteză în zonele în care temperaturile în șină depășesc 50 de grade

de Redacția Jurnalul    |    17 Iul 2023   •   19:00
CFR anunță restricții de viteză în zonele în care temperaturile în șină depășesc 50 de grade

CFR SA anunță măsuri speciale de circulație pe calea ferată, din cauza temperaturilor ridicate. Astfel, sunt aplicate restricții de viteză în zonele în care temperaturile în șină depășeșsc 50 de grade Celsius.

Compania transmite că traficul feroviar la nivel național se desfășoară luni după-amiaza în conditii speciale, cu limitarea vitezei de circulație pe anumite intervale de cale ferată, din cauza temperaturilor de peste 40 de grade înregistrate în aer și peste 50 de grade la nivelul solului.

Conform companiei, în intervalele orare în care temperatura în aer depășește deja 35-37 de grade în aer, personalul de întreţinere face revizii suplimentare pe reţea, prin verificarea directă a căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în șină depășeste 50 de grade C, pe anumite intervale de stații, unde situația o impune, se reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h față de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

CFR SA precizează că aceaste măsuri sunt aplicate de toate companiile de infrastructură și respectă normele de siguranţă feroviară în astfel de situații speciale.

Compania anunță că avizează permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă când se impune reducerea vitezei de circulație și pe ce intervale de stații se va adoptă această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulație, sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condițiile de trafic.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: cfr canicula trenuri