x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CFR SA: 39 de trenuri anulate pe relațiile din sud-estul țării; se acționează cu pluguri pentru deszăpezire

CFR SA: 39 de trenuri anulate pe relațiile din sud-estul țării; se acționează cu pluguri pentru deszăpezire

17 Ian 2016   •   13:14
CFR SA: 39 de trenuri anulate pe relațiile din sud-estul țării; se acționează cu pluguri pentru deszăpezire

Un număr de 39 de trenuri de călători au fost anulate pe relaţiile din sud-estul ţării unde ninge abundent şi rafalele de vânt ating viteza de 80 kilometri/oră, informează duminică CFR SA.

Potrivit unui comunicat, compania acţionează cu pluguri pentru deszăpezire în partea de sud-est a ţării, măsura reducerii numărului de trenuri care circulă în acea zonă fiind necesară fie din cauza viscolului, fie pentru a facilita accesul cu pluguri pentru deszăpezirea liniilor de cale ferată.

"Compania Naţională de Căi Ferate 'CFR' SA vă informează că traficul feroviar este adaptat pe întreaga reţea la condiţii meteo de viscol şi ninsori abundente, trei pluguri intervenind în acest moment pentru deszăpezirea liniilor în partea de sud-est a ţării, unde rafalele de vânt ating viteza de 80 km/h. Pe mai multe secţii de circulaţie din sud-estul ţării s-a redus numărul de trenuri, măsură necesară fie din cauza viscolului, fie pentru a facilita accesul cu pluguri pentru deszăpezirea liniilor de cale ferată", se menţionează în comunicat.

În prezent, 39 de trenuri de călători au fost anulate pe următoarele relaţii: Bucureşti Nord - Constanţa, Bucureşti Obor - Constanţa, Constanţa - Mangalia, Constanţa - Ţăndărei, Ţăndărei - Feteşti, Tulcea - Medgidia şi Bucureşti Nord - Târgovişte.

Pe segmentele de cale ferată Bucureşti - Lehliu, Urziceni - Slobozia şi Videle - Giurgiu acţionează plugurile pentru deszăpezire, iar personalul feroviar intervine constant pentru curăţarea liniilor şi a componentelor de cale ferată, la intrarea şi ieşirea din gări.

"Pasagerii sunt rugaţi sa plece la drum doar dacă este necesar şi, de asemenea, doar după ce s-au informat telefonic la gara din localitatea despre graficul de circulaţie al trenului cu care intenţionează să călătorească. Pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcţionale şi actualizate permanent camerele web http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web din gările Bucureşti Nord, Braşov, Craiova şi Timişoara care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor, precum şi programul trenul meu http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren care oferă informaţii în timp real cu privire la localizarea trenurilor înscrise în circulaţie", atrage atenţia CFR SA.

În funcţie de evoluţia vremii, compania anunţă că va restricţiona circulaţia trenurilor de călători şi de marfă pe segmentele unde zăpada viscolită poate crea probleme în trafic, astfel încât să fie evitată blocarea acestora în zonele cu viscol şi ninsori abundente.

"CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă", se precizează în comunicat.

CFR SA este compania care administrează infrastructura feroviară publică.


Sursa: AGERPRES 

×