x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Chelia lui Băsescu ni se arată în fotografii de 10 000 de euro

Chelia lui Băsescu ni se arată în fotografii de 10 000 de euro

de Adriana Duţulescu    |    18 Mai 2010   •   00:00
Chelia lui Băsescu ni se arată în fotografii de 10 000 de euro
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

Administraţia Prezidenţială are nevoie de un aparat foto superperfor­mant pentru imortalizarea lui Traian Băsescu, motiv pentru care din ba­nii de la bugetul public cumpără unul de nu mai puţin de 10.000 de euro!

Anunţul de cumpărare a fost postat pe site-ul achiziţiilor publice în 7 mai, fix la o zi după ce Traian Băsescu a anunţat poporul că trebuie să strângă cureaua între 15% şi 25%. Va­loarea estimată a aparatului foto pre­zidenţial este de 42.016 lei, dar asta nu înseamnă nimic când e vorba de imaginea şefului statului.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Valer Turcan, a explicat, luni sea­ră, la un post de televiziune, că era nevoie de un aparat mai sofisticat pentru ca fotografiile cu Traian Bă­ses­cu să fie de calitate, deoarece „Ad­mi­nistraţia Prezidenţială furnizează fotografii către toată presa".

Veselia sho­p­pingului pe bani pu­blici l-a cuprins şi pe ministrul Edu­ca­ţiei, Daniel Fu­ne­riu, chiar în timp ce are profesorii şi studenţii în grevă. mi­nis­terul dă 32.000 de euro pentru „servicii hoteliere şi de restaurant", şi peste 15.000 de euro pentru un studiu de piaţă „în vederea implementării proiectului «Instrumente digitale de ameliorare a calităţii eva­lu­ării în în­văţătamantul preuniversitar»„. adică acelaşi proiect care necesită şi serviciile hoteliere de mai sus. Fericita firmă câştigătoare a contractului este SC Totem Communication, o abo­nată a contractelor cu ministerele.

×
Subiecte în articol: observator