x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Chestionarele de stabilire a rezidenței fiscale se pot depune electronic

Chestionarele de stabilire a rezidenței fiscale se pot depune electronic

16 Iun 2020   •   06:14
Chestionarele de stabilire a rezidenței fiscale se pot depune electronic

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează contribuabilii persoane fizice care sosesc/pleacă în/din România pentru o perioadă ce depăşeşte în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, că pot depune electronic chestionarele de stabilire a rezidenței fiscale.

Astfel, Chestionarul pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România (Z015) și Chestionarul pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România (Z017) sunt disponibile pe website-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (www.anaf.ro), secțiunea ”Servicii online”, rubrica ”Declarații electronice”, de unde pot fi descărcate de contribuabili.

De asemenea, chestionarele privind stabilirea rezidenței fiscale pot fi accesate și AICI.

După completare, chestionarele pot fi depuse prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual (www.anaf.ro) sau prin serviciul de depunere online disponibil pe website-ul www.e-guvernare.ro.

Informații suplimentare cu privire la stabilirea rezidenței fiscale sunt publicate pe website-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, secțiunea ”Asistență contribuabili”, rubrica ”Ghiduri curente”, fiind incluse în ”Ghidul privind rezidența fiscală a persoanelor fizice” (material publicat în limba română și limba engleză).

Ghidul poate fi accesat AICI

Totodată, formularele prevăzute de art. 230 și 232 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pot fi depuse de contribuabilii persoane fizice și juridice și prin mijloace electronice de transmitere la distanță, prin intermediul Formularului de contact din cadrul serviciului Spaţiului Privat Virtual, în formatele PDF, JPEG, TIFF sau într-o arhivă de tip ZIP care nu poate depăşi 5 MB.

Contribuabilii pot beneficia și de.............

DETALII, AICI

×