x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Chestorul Eduard Mirițescu, numit interimar la șefia Poliției Române

Chestorul Eduard Mirițescu, numit interimar la șefia Poliției Române

01 Sep 2020   •   21:17
Chestorul Eduard Mirițescu, numit interimar la șefia Poliției Române

Chestorul Eduard Mirițescu a fost numit temporar la șefia Poliției Române, după ce Liviu Vasilescu s-a retras de la conducerea instituției, transmite ministrul de Interne, Marcel Vela.

„Ați aflat deja astăzi că Liviu Vasilescu nu mai este Inspector General al Poliției Române. Este decizia corectă, pe care am convenit-o, astfel încât imaginea și credibilitatea Poliției Române să nu fie afectate sau puse sub semnul întrebării. În urma discuției pe care am avut-o, domnia sa a achiesat să se retragă din funcția de Inspector General, precizând faptul că își dorește să continue munca de poliție și să își îndeplinească atribuțiile de ofițer”, a precizat Marcel Vela, citat de Mediafax.

Ministrul de Interne mai spune că Poliția Română are nevoie acum să se concentreze exclusiv asupra problemelor pe care le are în atribuții, adică „aplicarea cu fermitate a legii și eliminarea oricărui act de perturbare a acestei activități”.

„Pentru a asigura continuitate în actul de management al acestei instituții importante a Ministerului Afacerilor Interne, am decis ca Inspectorul General Adjunct, chestor de poliție Eduard Mirițescu, din funcția pe care o deține, să exercite temporar comanda Poliției Române până la numirea unui ofițer care să preia această funcție și responsabilitate. Nu m-am grăbit să numesc astăzi un înlocuitor al Inspectorului General al Poliției Române pentru că îmi doresc să identific, împreună cu echipa de la Ministerul Afacerilor Interne, cea mai potrivită persoană pentru a putea reforma din temelii Inspectoratul General al Poliției Române, pentru a putea continua programele de înzestrare a polițiștilor și pentru a fi capabilă să exercite un act managerial corespunzător pentru o instituție de nivel european care să ofere cetățenilor siguranță și încredere”, adaugă Vela.

El menționează că, în cel mai scurt timp, va fi epuizat acest interimat la nivelul conducerii Poliției Române.

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, anunță că se retrage din funcție, decizia fiind luată în urma scandalului legat de întâlnirea cu lideri ai clanului Duduianu.

×
Subiecte în articol: interimar poliție