Fostul general Mihai Chiţac ar trebui să fie reîncarcerat, astăzi, la Penitenciarul Jilava, de unde a fost eliberat, în 21 iunie, pentru o lună de zile, în scopul efectuării unei intervenţii chirurgicale, care nu a mai avut loc din cauza lipsei recomandărilor medicale.
Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că fostul general Mihai Chiţac ar trebuie să se prezinte de bunăvoie până la ora 24.00 la unitatea de penitenciar unde a fost încarcerat în baza sentinţei de condamnare, respectiv la Spitalul Penitenciarului Jilava.În caz de neprezentare, Serviciul Urmăriri al Poliţiei va proceda la executarea sentinţei, urmând să se ducă la domiciliul lui Chiţac de unde să-l ridice pentru a-l aduce la penitenciar.
Medicii hematologi de la Spitalul Fundeni nu au dat recomandare pentru intervenţia de splinectomie în cazul lui Mihai Chiţac, care a fost eliberat temporar din penitenciar, în vederea efectuării acestei operaţii, astfel că el a fost externat, la 1 iulie, de la Spitalul Universitar Floreasca.
În 21 iunie, Mihai Chiţac a părăsit Spitalul Penitenciar Jilava, pentru a fi internat. Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a decis, în 17 iunie, eliberarea lui Mihai Chiţac din penitenciar, pentru o lună, instanţa admiţând cererea de întrerupere a executării pedepsei formulată de fostul general, pentru internare, după ce acesta a fost programat pentru operaţie.
UPDATE. Avocatul lui Mihai Chiţac a declarat că fostul general se va prezenta la penitenciar, pentru a fi reîncarcerat, la ora 24.00, atunci când va intra în vigoare ordinul de reîncarcerare. Avocatul Alice Drăghici a spus că Mihai Chiţac se va duce la Spitalul Penitenciarului Jilava la ora 24.00 şi că l-a sfătuit pe clientul său să facă astfel pentru a nu întâmpina o problemă similară cu cea din 30 martie, când fostul general s-a prezentat mai devreme la penitenciar şi i s-a refuzat reîncarcerarea pe motiv că nu era emis ordinul de către instanţă.
Drăghici a spus că, până la finalul programului, instanţa Tribunalului Teritorial Militar Bucureşti, prin Serviciul Executări penale, trebuie să emită acest ordin de reîncarcerare care să fie trimis penitenciarului şi care constituite actul de încarcerare. Potrivit avocatului, în lipsa acestui document, niciun penitenciar nu poate reîncarcea un deţinut lăsat temporar liber. (V.A.)
Citește pe Antena3.ro