x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîmpeanu: Până la începutul săptămânii viitoare, vor fi livrate 10 milioane de teste COVID în şcoli

Cîmpeanu: Până la începutul săptămânii viitoare, vor fi livrate 10 milioane de teste COVID în şcoli

21 Ian 2022   •   18:35
Cîmpeanu: Până la începutul săptămânii viitoare, vor fi livrate 10 milioane de teste COVID în şcoli

Zece milioane de teste de salivă pentru COVID-19 destinate preşcolarilor, elevilor şi angajaţilor din învăţământ vor fi livrate până la începutul săptămânii viitoare în şcoli, a anunţat, vineri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste pentru preșcolari, elevi și angajați. Ministerul Educației, la solicitarea Inspectoratului General Pentru Situații de Urgență, a transmis repartizarea pe județe pentru primul lot de teste rapide pe baza de salivă (10 milioane de teste) pentru a putea fi utilizate începând de săptămâna viitoare (cea de-a doua săptămâna a semestrului 2). Apreciem deblocarea procesului de achiziție a testelor, atât de necesare pentru funcționarea în condiții de siguranță sanitara a școlilor și grădinițelor”, declară ministrul Educației.

La rândul său, DSU precizează că, având în vedere acordul-cadru care face obiectul achiziției a 18.500.000 de teste rapide pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 încheiat de Oficiul Național pentru Achiziții Publice, coroborat cu deciziile pronunțate de Consiliul Național de Soluționare a Contestatiilor (CNSC) în cazul contestațiilor formulate în legătura cu procedura de achiziție publică:

- întrucât vineri CNSC a respins, ca nefondată, contestația depusă de un operator economic, procesul de achiziție s-a reluat.

Astfel, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a invitat, la sediul instituției, cei patru „promitenți furnizori” pentru încheierea contractelor subsecvente.

„Dintre cele patru contracte subsecvente, trei au fost semnate astăzi de ambele părți, urmând ca cel de-al patrulea să fie semnat în data de 22.01.2021. Primele 10.000.000 bucăți teste vor fi recepționate în cursul zilei de mâine, 22.01.2022, urmând ca în cursul aceleiași zile să fie transportate, cu camioanele IGSU, către Inspectoratele Școlare Județene/Municipiul București, conform planului de distribuție elaborat de Ministerul Educației, astfel încât acestea să fie disponibile în unitățile de învățământ în cursul săptămânii viitoare”, informează DSU.

 

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu