x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cinci aeroporturi din România vor primi 22 mil. lei pentru compensarea pierderilor cauzate de pandemie

Cinci aeroporturi din România vor primi 22 mil. lei pentru compensarea pierderilor cauzate de pandemie

25 Sep 2020   •   10:35
Cinci aeroporturi din România vor primi  22 mil. lei pentru compensarea pierderilor cauzate de pandemie

Cinci aeroporturi regionale vor beneficia de o schemă de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor generate de pandemie, în sumă totală de 22 de milioane de lei.

 

„Guvernul României a aprobat, în ședință (...), o Ordonanță de urgență a Guvernului privind unele măsuri pentru susținerea activităţii a 5 aeroporturi regionale, pentru compensarea pierderilor înregistrate ca urmare a pandemiei COVID-19 și cauzate direct de această pandemie, în perioada martie-iunie 2020. Valoarea totală a ajutorului de stat care va fi acordat este de 22,284 de milioane de lei”, transmite Executivul.

Astfel, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj primește 8,537 milioane de lei, cel din Iași 6 milioane de lei, iar Aeroportului Internațional Sibiu îi sunt alocați 3,966 milioane de lei. De asemenea, Aeroportul Internațional Craiova primește 630.000 de lei, iar cel din Bacău 3,149 milioane de lei.

„Această măsură se încadrează în politica Guvernului României de sprijin acordat companiilor afectate de criză, pentru continuarea activităților economice și pentru plata angajaților a căror activitate a fost întreruptă temporar, potrivit planului Național de Investiții și Relansare Economică”, precizează Guvernul.

 

×
Subiecte în articol: aeroporturi ajutoare de stat pandemie