x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cine e copilul desculţ care a înduioşat România: Trăieşte într-un gang, învaţă într-un plafar

Cine e copilul desculţ care a înduioşat România: Trăieşte într-un gang, învaţă într-un plafar

18 Oct 2012   •   12:52
Cine e copilul desculţ care a înduioşat România: Trăieşte într-un gang, învaţă într-un plafar

Dorinţa de a învăţa e mai presus de sărăcie şi de lipsuri. Aceasta este lecţia de viaţă pe care o dă în fiecare zi un copil de opt ani din Craiova. Cu o familie care nu a fost la şcoală, desculţ şi cu hainele rupte, băiatul nu se dă bătut. Încearcă din răsputeri să fie mai bun şi învaţă carte de la vânzătoarea unui magazin de produse naturiste.

Se numeşte Dantes Călinescu şi în fiecare după-amiază, după ce vine de la şcoală, îşi ia caietul de teme şi merge la plafar, arată un reportaj realizat de România TV. Aşteaptă cuminte ca vânzătoarea să termine cu clienţii şi să-şi facă timp şi pentru el. Nu-l incomodează faptul că masa de lucru e de fapt tejgheaua magazinului sau că nu are scaun, relatează RTV.NET. Are un singur gând: vrea să înveţe carte.

Copilul locuieşte în condiţii greu de imaginat, într-un gang din Craiova. Este singurul din familie care a ajuns pe băncile unei şcoli şi are planuri mari. "Când voi fi mare vreau să mă fac doctor ca să ajut oamenii" a mai spus Dantes.

Vezi reportajul VIDEO cu copilul desculţ şi "învăţătoarea" de la plafar pe RTV.NET.

×
Subiecte în articol: romania copil