x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Cine e urmatoarea victima?"

"Cine e urmatoarea victima?"

24 Mar 2004   •   00:00

Dorinta de a avea bani, inclinatia de a incalca regulile societatii fac din tinerele din Romania victime sigure ale traficantilor de carne vie.

STUDIU. Potrivit autorilor studiului "Cine e urmatoarea victima?", realizat in 2003, vulnerabilitatea tinerelor in fata traficantilor este amplificata de visul lor de a-si gasi un loc de munca in strainatate.

"Exista trafic nu numai in randul femeilor si nu numai pentru exploatare sexuala, ci si pentru exploatare in munca", a decalarat ieri Cristina Gheorghe, seful misiunii in Romania a Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM).

VIS. Locul de munca in strainatate reprezinta pentru unii dintre romani tot ce si-ar fi putut dori, de aceea pleaca din tara fara sa se informeze asupra riscurilor la care se expun. Studiul arata ca intre 6% si 12% din totalul femeilor cu varste intre 15 si 25 de ani, care locuiesc impreuna cu familia, sunt supuse unui risc ridicat de a fi atrase in trafic. Tinerele provin in special din Moldova si din Transilvania; nu cred in familie, scoala, biserica si considera ca banii sunt bine veniti, indiferent din ce slujba.
( COSTIN ANGHEL )

"Vedete din Romania impotriva sclaviei moderne"

Pentru ca mesajele de avertizare ale OIM sa ajunga mai usor la sufletul oamenilor, patru personalitati ale presei audiovizuale - Andreea Marin, Mihaela Radulescu, Dana Razboiu si Mircea Radu - au acceptat sa se adreseze celor vulnerabili in filmul "Vedete din Romania impotriva sclaviei moderne". Filmul va fi distribuit anul acesta si vine in completarea campaniei din 2003, care a cuprins mai multe spoturi radio. Proiectele OIM - Romania au fost sprijinite financiar de guvernele Norvegiei si Belgiei.

×
Subiecte în articol: observator