x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cioacă, trimis în judecată

Cioacă, trimis în judecată

16 Feb 2009   •   00:00

Procurorii din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Cioacă Constantin - Cristian şi Niţu Marin Adrian pentru săvârşirea infracţiunilor de „acces fără drept la sisteme informatice” prev. de art.42 alin.1, 2 şi 3 din Legea nr.161/2003, cu aplicarea art.41 alin.2 din Codul penal, „restricţionare fără drept a accesului la date informatice” prev. de art.44 alin.1 din Legea nr.161/2003, cu aplicarea art.41 alin.2 din Codul penal, „transferul neautorizat de date informatice” prev. de art.44 alin.2 din Legea nr.161/2003, cu aplicarea art.41 alin.2 din Codul penal.



„Materialul probatoriu administrat în cauză a dovedit că inculpatul Cioacă Constantin Cristian, cu sprijinul învinuitului Breazu Marius, a accesat fără drept sistemul informatic al serverelor de e-mail unde erau stocate mesajele avocatei Ghinescu Elodia-Marilena şi l-a determinat pe inculpatul Niţu Marin Adrian să acceseze, de asemenea fără drept, sistemul informatic al serverelor de e-mail, pe care erau stocate mesajele de la adresa e-mail a avocatei Ghinescu Elodia-Marilena, încălcând astfel măsurile de securitate prin folosirea în mod fraudulos a numelui de utilizator şi a parolei de autentificare – fără a fi titulari ai acestora – şi să transfere date informatice în alte sisteme informatice”, precizează DIICOT Braşov, într-un comunicat de presă.

„În fapt, inculpatul Cioacă Constantin-Cristian ajutat de învinuitul Breazu Marius a accesat fără drept sistemul informatic al serverului de e-mail Yahoo, în scopul obţinerii de date informatice aflate în conţinutul mesajelor de poştă electronică ale avocatei Ghinescu Elodia-Marilena, accesul fiind realizat prin înlăturarea măsurilor de securitate reprezentate de numele de utilizator şi parola de autentificare. De asemenea, inculpatul Cioacă Cristian l-a determinat pe inculpatul Niţu Marin Adrian să acceseze fără drept sistemul informatic al serverului de e-mail G-mail, în scopul obţinerii de datele informatice aflate în conţinutul mesajelor de poştă electronică ale avocatei Ghinescu Elodia-Marilena, accesul urmând a fi realizat prin înlăturarea măsurilor de securitate reprezentate de numele de utilizator şi parola de autentificare. Cauza a fost înaintată Tribunalului Braşov spre competentă soluţionare.”

CITIŢI RECHIZITORIUL DIICOT (format .doc)

×
Subiecte în articol: observator