x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu nu vrea comasarea alegerilor și nu exclude o alianță cu PNL după scrutinul electoral. Iată datele în care românii vor fi chemați la vot

Ciolacu nu vrea comasarea alegerilor și nu exclude o alianță cu PNL după scrutinul electoral. Iată datele în care românii vor fi chemați la vot

de Redacția Jurnalul    |    15 Ian 2024   •   23:13
Ciolacu nu vrea comasarea alegerilor și nu exclude o alianță cu PNL după scrutinul electoral. Iată datele în care românii vor fi chemați la vot

Marcel Ciolacu a vorbit în exclusivitate, la Antena 3 CNN, despre alegerile prezidențiale din 2024.

„Nu cred că România va sărăci dintr-un exercițiu democratic. Haideți să nu devenim ridicoli, câteodată a existat o risipă a banului public, dar când e vorba de democrație, deodată devenim foarte cumpăniți. Nu-i vom păcăli pe români, cine încearcă să-i păcălească pe români cu anumite comasări, vezi Doamne că se fac economii, nu mai ține.  Românul nu mai poate fi păcălit. În acest moment totul este clar.

Avem alegeri europarlamentare între 6-9 iunie. Avem alegeri locale ori pe 22, ori 29 septembrie. Pe urmă avem turul 1 și următoarea duminică turul 2. Dacă parlamentul decide altceva, se pot face și alte scenarii. Din punctul meu de vedere, cele mai importante vor fi alegerile europarlamentare, ele vor fi un barometru și vor arăta dacă această coaliție are viitor și după 2024", a spus, la Antena 3, Marcel Ciolacu.

Acesta susține că sunt posibile astfel de comasări, dar că acestea nu trebuie făcute în interes politic.

Întrebat dacă are informații care privesc o demisie a președintelui Klaus Iohannis, care ar urma să ocupe o funcție importantă la nivel european, Marcel Ciolacu a spus: „Speculațiile au pornit de la faptul că actualul președinte al Consiliului a anunțat că va candida primul pe listă în Belgia. La nivelul UE sunt trei funcții importante: președintele Consiliului, Comsia Europeană și Parlamentul European. Există negocieri întotdeauna. Eu am spus un lucru: pentru mine, indiferent de câtă lume o să mă înjure pentru eceea ce o să vă spun, faptul că un român ajunge președintele Consiliului European pentru mine este o mândrie”, a spus premierul.

Acesta spune că nu cunoaște detalii, dar că aceste funcții se împart între marile familii europene.

„Nu cunosc detalii, n-am avut discuții cu președintele României în privința acestor lucruri. N-am avut discuții, eu, cu un lider marcant european pe acestă perspectivă, dar contextul acesta este.
De obicei cele trei funcții s-au împărțit între marile familii europene”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Premierul Ciolacu nu exclude o alianță cu PNL după alegeri

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat vineri că la alegerile din acest an ar fi greu ca PSD și PNL să meargă pe liste comune, însă nu exclude o coaliție între cele două partide după scrutin.

”Eu, împreună cu Nicolae Ciucă, nu suntem dușmani unul cu altul, suntem adversari politici, ăsta este adevărul”, a declarat luni seara premierul Marcel Ciolacu, într-o emisiune la Antena 3.

Marcel Ciolacu s-a referit și la alegerile din acest an.

”Foarte greu să mai avem o alianță și liste comune în acest moment. Dar e posibil ca, după alegeri, dacă așa hotărăsc românii, să putem reface această coaliție”, a mai spus premierul.

×
Subiecte în articol: alegeri Marcel Ciolacu comasare alianta pnl