x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu despre sistemul Patriot pentru Ucraina: am vorbit cu președintele României. Decizia, în CSAT

Ciolacu despre sistemul Patriot pentru Ucraina: am vorbit cu președintele României. Decizia, în CSAT

de Redacția Jurnalul    |    14 Mai 2024   •   14:00
Ciolacu despre sistemul Patriot pentru Ucraina: am vorbit cu președintele României. Decizia, în CSAT
Sursa foto: FB Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a dezvăluit marți că a discutat cu președintele României, Klaus Iohannis, despre sistemul Patriot care ar putea fi trimis în Ucraina. „Am vorbit cu președintele României, decizia va fi luată în CSAT”, a spus premierul.

Declarația a fost făcută la finalul ședinței de Guvern care s-a desfășurat marți, la Brașov.

„Am avut o discuție cu președintele României, urmează să luăm o decizie în CSAT”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ședința ar putea avea loc peste câteva zile, așa cum va stabili președintele României, a mai spus șeful Guvernului.

Ciolacu a refuzat să ofere alte detalii despre subiect.

„Aici nu avem păreri, decizia se va lua în CSAT”, a precizat Marcel Ciolacu.

Zilele trecute, premierul Marcel Ciolacu a spus că ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, are reţineri mari ca România să dea un sistem de apărare Patriot Ucrainei. Cu toate acestea, ministrul nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis pe această temă, iar decizia va fi luată în CSAT, a mai spus atunci premierul.

Subiectul a fost lansat săptămâna trecută de președintele Klaus Iohannis, la finalul unei întrevederi pe care a avut-o cu președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă.

„Există evident nevoia unor sisteme de apărare antiaeriană în Ucraina, sisteme avansate, și în acest fel în ultimele săptămâni este o discuție destul de intensă despre cine poate să ofere sisteme Patriot Ucrainei. România dispune de astfel de sisteme și atunci sigur am fost întrebați și noi. Și președintele Biden a adus această chestiune în discuție și am spus că sunt deschis să discutăm aceste chestiuni, asta însemnând că va trebui să discut eu acasă, în CSAT, să vedem cum putem să putem problema, ce putem să oferim și evident ce putem să primim în schimb pentru că este, după părerea mea, inacceptabil să rămână România fără apărare antiaeriană”, a spus Klaus Iohannis, la finalul întâlnirii avute cu Joe Biden.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciolacu CSAT patriot