x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marcel Ciolacu, despre problema drogurilor în România: Sunt foarte ieftine, sintetice şi foarte toxice pentru copii

Marcel Ciolacu, despre problema drogurilor în România: Sunt foarte ieftine, sintetice şi foarte toxice pentru copii

de Redacția Jurnalul    |    07 Iun 2024   •   19:57
Marcel Ciolacu, despre problema drogurilor în România: Sunt foarte ieftine, sintetice şi foarte toxice pentru copii
Sursa foto: gov.ro

 Ce mă îngrijorează foarte mult sunt drogurile foarte ieftine, sintetice şi foarte toxice pentru copii, spune premierul Marcel Ciolacu. El afirmă că cea mai mare greşeală a părinţilor este „să crezi că, fiului, copilului tău nu i se poate întâmpla”.

„E un fenomen. (...) Ce mă îngrijorează foarte mult sunt drogurile foarte ieftine, sintetice şi foarte toxice pentru copii. Cumva, este aste acea plajă dintre experimental, ocazional şi permanent. Până acum erau foarte mulţi la experimental, acum devenit foarte mulţi la ocazional. Ai legislația, pe care am înăsprit-o şi vom mai face asta o dată.(...) Va trebui un parteneriat cu autorităţile locale după aceste alegeri, cu Poliţia Locală şi administraţia locală”, spune vineri, la România TV, Marcel Ciolacu, vineri, într-un interviu realizat în timp ce se afla la volanul autoturismului.

El a mai spus că cea mai mare greşeală a părinţilor este „să crezi că, fiului, copilului tău nu i se poate întâmpla”.

„Este Agenţia Antidrog la Ministerul de Interne. Ei își fac tot timnpul trreaba și se vede. Problema este că prevenția și centrele au rămas tot la Ministerul de Interne. Tot ce înseamnă recuperare… e foarte greu să vină părintele la MAI şi să zică că copilul lui se droghează. Normal că mă feresc că merg la Poliţie cu copilul, pe mine mă interesează ca copilul să se vindece. Şi atunci am vorbit cu ministrul Rafila şi vrem să ieşim cu un program nou destinat acestor situaţii”, a mai precizat liderul PSD.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciolacu droguri copii parinti