x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu, despre românii aduși din Gaza: avem familii din Timișoara, din Iași, din Dolj, Suceava, Olt, Bacău, fiecare familie are povestea ei

Ciolacu, despre românii aduși din Gaza: avem familii din Timișoara, din Iași, din Dolj, Suceava, Olt, Bacău, fiecare familie are povestea ei

de Redacția Jurnalul    |    08 Noi 2023   •   22:53
Ciolacu, despre românii aduși din Gaza: avem familii din Timișoara, din Iași, din Dolj, Suceava, Olt, Bacău, fiecare familie are povestea ei

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) preia toți cetățenii români evacuați din Fâșia Gaza, a spus, miercuri seara, premierul Marcel Ciolacu, după ce a aterizat aeronava care i-a adus pe români în țară. El a spus că acțiunea va continua până când aceștia vor ajunge la familiile lor.

Ministrul afacerilor externe, Luminița Odobescu, a spus că oamenii pe care i-a găsit în Egipt, evacuați din Fâșia Gaza, au fost foarte emoționați și fericiți.

„Ne-au mulțumit pentru că vin dintr-o zonă de război și au fost foarte afectați. Poveștile lor sunt foarte emoționante. Sunt mame cu copii, familii întregi și suntem foarte motivați să continuăm să îi evacuăm pe toți cetățenii români și pe membrii familiilor acestora care au solicitat acest lucru”, a spus ministrul afacerilor externe.

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a spus că sunt foarte mulți români cu dublă cetățeni în Fâșia Gaza și statul român se va ocupa de ei.

„Noi vorbim de românii cu dublă cetățenie care solicită să vină în România. Ceea ce am făcut eu cu doamna minsitru (Odobescu - n.r.) în seara asta e o parte din acțiune. Din acest moment, Departamentul de Situații de Urgență preia toți românii evacuați din Fâșia Gaza. Fiecare familie – avem familii din Timișoara, din Iași, din Dolj, Suceava, Olt, Bacău, fiecare familie are povestea ei. Mulți dintre copii erau fericiți că merg la bunici acasă la Bacău sau la Suceava. Este o acțiune care va continua și în zilele următoare până ajung la familiile lor”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul a mai spus că sunt mulți dintre românii evacuați care au ajuns în țară, dar care nu mai au familii în România. Pentru ei se va crea un act normativ dedicat.

„Am vorbit în avion cu doamna ministru Odobescu ca mâine în ședința de Guvern o să vorbim și cu doamna ministru al muncii să vedem ce act normativ dedicat acestei situații putem avea, pentru că vorbim de niște români care vin dintr-o zonă de război”, a mai spus premierul.

(sursa: Mediafax)

×