Două cauze au mai fost create prin disjungere din dosarul "Ciorogârla, lotul 1 la instanţă". Într-unul, procurorii militari îi cercetează pe cei "cu funcţii de conducere din cadrul UM 01916 Ciorogârla şi eşaloanele superioare, ce aveau atribuţii privind organizarea şi funcţionarea sistemului de pază al unităţii". Aceştia vor fi cercetaţi pentru abuz în serviciu şi... beţie.
ATENŢIE LA GRADELE MARI!/CIOROGÂRLA, ALTE DOUĂ DOSARE
La furtul armelor din depozitul militar de la Ciorogârla a mai participat o a patra persoană, spun anchetatorii militari. După disjungerea dispusă către procurorii civili, reiese că al patrulea hoţ de arme ar fi un civil.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Secţiei Parchetelor Militare, în cazul Ciorogârla, la comiterea furtului celor 62 de arme, pe lângă cei trei militari arestaţi pentru furt a mai participat încă o persoană, rămasă încă neidentificată. Probele care indică a patra persoană sunt experimentul judiciar realizat la 2 februarie de anchetatori şi expertiza bio-criminalistică. Astfel, potrivit experimentului judiciar, "pătrunderea în depozitul de armament se putea face prin tăierea sau spargerea lacătelor cu instrumente adecvate şi obiectele sustrase din depozit puteau fi luate într-un singur transport de patru persoane (de menţionat aici faptul că în cauză există indicii privind participarea la comiterea furtului, pe lângă cei trei inculpaţi, a încă unei persoane neidentificate, aşa cum se va arăta în cele ce urmează), ori în două transporturi, de către două persoane, iar timpul necesar pentru realizarea sustragerii putea fi de aproximativ 20-30 de minute", se arată în rechizitoriu. "Din expertiza bio-criminalistică mai rezultă că analiza urmelor recoltate de pe obiectele din interiorul celor două încăperi ale depozitului şi de pe lăzile găsite lângă gardul unităţii relevă prezenţa profilului genetic al unei persoane ce nu a putut să fie identificată prin compararea cu probele biologice recoltate de la persoanele din unitate şi din afara acesteia." Pentru identificarea acestei persoane, precum şi a tăinuitorilor şi deţinătorilor armelor sustrase, încă negăsite, procurorii au disjuns cauza, dosarul urmând să fie instrumentat de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul Instanţei supreme.
• Citiţi aici rechizitoriul Parchetului
Citește pe Antena3.ro