x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circ in Herastrau - "Opriti demolarea pana se trezeste Videanu"

Circ in Herastrau - "Opriti demolarea pana se trezeste Videanu"

de Monica C. Andrei    |    02 Sep 2006   •   00:00
Circ in Herastrau  -  "Opriti demolarea pana se trezeste Videanu"

Restaurantul de lux amplasat ilegal pe malul Lacului Herastrau care apartine deputatului PRM Dumitru Dragomir a fost demolat ieri de inspectorii Primariei Sectorului 1. N-au lipsit replicile fierbinti dintre seful Ligii Profesioniste de Fotbal si primarul Chiliman.

Dupa ce Jurnalul National a semnalat de nenumarate ori modul in care Dumitru Dragomir construieste ilegal un restaurant de fite pe malul Lacului Herastrau, ieri cladirea a fost demolata de inspectorii Primariei Sectorului 1.

Actiunea de desfiintare a constructiei, evaluata la 550.000 de euro, a inceput la primele ore ale diminetii. Primul care a venit la fata locului a fost unul dintre administratori. Dupa ce s-a luat cu mainile de cap, a urlat si a amenintat, a incercat sa ajunga in apropierea cladirii pentru a opri actiunea de demolare, fara succes insa, fiind oprit de fortele de ordine. Vazand ca n-are succes, s-a urcat repede la volanul unei masini de lux, iar dupa cateva minute a venit insotit de proprietarul constructiei, Mitica Dragomir. Cu o tinuta sport si cu o infatisare nervoasa, el a trecut fara probleme de cordonul fortelor de ordine. "Cine imi darama mie, ma, restaurantul? Cine-i responsabil aici? Ma! Tu stii cat costa usa asta?!", se adreseaza Dragomir unui angajat al Administratiei Domeniului Public. Dupa ce se rafuieste cu el, incearca sa-l convinga pe seful Inspectiei Sector 1, ca actiunea de demolare pe care o coordoneaza este "ilegala".

"Domnu’... Am vorbit cu Videanu la telefon. L-a sunat ieri pe Chiliman. Tu ce mai cauti aici? Opriti demolarea trei ore, pana cand se scoala Videanu de la Geneva, ca sigur tu nu stii ca s-a vorbit. Iar voi nu aveti treaba cu parcurile! Ce cautati la mine? Eu am contract cu Primaria Capitalei!", vocifera Mitica Dragomir. In apararea lui a venit si Corneliu Vadim Tudor, presedintele PRM care a declarat ca demolarea restaurantului este o "rafuiala politica".

SOMATIE. Cei de la Primaria Sectorului 1 i-au spus deputatului PRM ca actiunea este legala si se deruleaza in baza unei dispozitii de primar emise la inceputul acestei saptamani. "Ati avut trei zile la dispozitie sa va desfiintati singur constructia. Ati fost somat ca aceasta cladire este ilegala. Nu v-ati conformat si am trecut la desfiintare", i-a raspuns seful Inspectiei Sectorului 1, Razvan Iordan. Interesant este ca ieri-dimineata, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, s-a trezit cu Dumitru Dragomir la el in curte.

"A venit la mine sa-i mai dau trei zile de pasuire. Eu i-am spus ca nu pot sa-i dau nici o clipa de pasuire. L-am trimis la primarul general sa obtina o dispozitie de amanare. Mi-a zis ca-i plecat din tara.", ne-a relatat Chiliman. El mai spune ca joi a fost sunat de primarul Videanu, care i-a spus sa mai citeasca inca o data contractul pe care Dragomir il are incheiat cu Primaria Capitalei. "Nu contractul era problema, ci faptul ca Dragomir a construit restaurantul de lux fara nici un fel de autorizatie", a adaugat edilul Sectorului 1. In jurul pranzului, cei doi au ajuns la un consens. Angajatii primariei s-au retras, iar Dumitru Dragomir si-a daramat singur constructia. Doar, doar o mai salva ceva din investitia de peste 500 de mii de euro.

Actiunea Primariei Sectorului 1 va continua in zilele urmatoare cu desfiintarea altor amplasamente ilegale din Parcul Herastrau.

SCANDAL. Nervii si-au spus cuvantul in schimbul de replici dintre seful Inspectiei Sector 1 (stanga) si Dumitru Dragomir

DEMOLAT POLITIC
"Va spun io! Totul mi se trage ca sunt deputat PRM. Pai ce?!, nu mi s-a zis: daca a carait Vadim. De aici se trage totul! Sunt demolat politic!"

INTERVENTIE
"Om rau! Asta e soiul... Asa cum ma distrug pe mine, asa distrug tara. Uitati-va ce se intampla. Faceti praf tot. Opriti, ca demolez eu" - Dumitru Dragomir, deputat PRM
×