x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circa 1,24 milioane de lei, amenzi aplicate în august unităţilor de cazare şi agenţiilor de turism

Circa 1,24 milioane de lei, amenzi aplicate în august unităţilor de cazare şi agenţiilor de turism

04 Sep 2013   •   20:32
Circa 1,24 milioane de lei, amenzi aplicate în august unităţilor de cazare şi agenţiilor de turism

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Turism au retras, în luna august, cinci licenţe de turism şi trei certificate de clasificare şi au aplicat amenzi contravenţionale totale de 1,235 milioane de lei, în urma unor controale efectuate în luna august la structurile de primire turistică având funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică, precum şi la agenţii de turism, informează agerpres.ro.

În august, inspectorii ANT au efectuat aproximativ 200 de acţiuni de control soldate cu retragerea a cinci licenţe de turism şi trei certificate de clasificare, precum şi cu aplicarea a 83 de sancţiuni cu avertisment şi a 47 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 1,23 milioane de lei.

Deficienţele constatate de inspectorii ANT au constat în funcţionarea agenţiilor de turism fără a deţine poliţă de asigurare, funcţionarea cu licenţa de turism expirată, fără a deţine licenţa de turism sau anexa la licenţa de turism, încetarea activităţii agenţiei la sediul declarat, nerespectarea de către agenţie a contractului cadru încheiat cu turiştii, nerespectarea criteriilor stabilite în licenţa de turism.

În cazul structurilor de cazare şi alimentaţie publică, au fost constatate în unele cazuri nereguli, precum funcţionarea fără deţinerea certificatului de clasificare, funcţionarea cu o altă structură decât cea înscrisă în anexa certificatului de clasificare, neasigurarea funcţionării la categoria şi/sau tipul de structură de primire turistică menţionate în certificatul de clasificare, precum şi nerespectarea obligaţiei de completare a fişelor de anunţare a sosirii şi plecării turiştilor.

În luna august, inspectorii ANT au făcut verificări la faţa locului, în vederea clasificării structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică. Au fost întocmite aproximativ 150 certificate de clasificare structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică. De asemenea, au fost eliberate peste 400 de autorizaţii provizorii de funcţionare pentru structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică, 63 de licenţe de turism, peste 400 de brevete de turism, 22 de atestate şi ecusoane de ghid de turism, şase autorizaţii de plajă şi 36 de avize de specialitate pentru construcţii în domeniul turismului.

În ultimele trei luni, ANT a efectuat aproximativ 500 de acţiuni de control, fiind verificate peste 350 de unităţi de cazare, peste 350 de unităţi de alimentaţie publică şi 130 de agenţii de turism.

În urma acţiunilor de control, ANT a retras cinci certificate de clasificare şi şapte licenţe de turism şi au fost aplicate amenzi contravenţionale de peste 2,28 milioane de lei.

De asemenea, ANT a eliberat în ultimele trei luni peste 760 certificate de clasificare structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică, peste 700 de autorizaţii provizorii de funcţionare pentru structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică, aproximativ 500 de licenţe de turism, peste 1.100 de brevete de turism, peste 200 atestate şi ecusoane de ghid de turism, 90 de autorizaţii de plajă şi 75 de avize de specialitate pentru construcţii în domeniul turismului.

Autoritatea Naţională pentru Turism subliniază că va continua să verifice toate structurile de cazare şi alimentaţie, atât pe cele care s-au autoclasificat până în martie 2013 pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, precum şi pe cele care au solicitat clasificarea, conform normelor aflate în vigoare. 

×
Subiecte în articol: ant turism amenzi turism