x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circuit mutat la Pesta

Circuit mutat la Pesta

de Monica Andrei Capatos    |    18 Iun 2009   •   00:00

Circuitul de Formula 3 din jurul Casei Poporului nu va mai fi organizat anul acesta la Bucureşti, competiţia fiind mutată de organizatori la Budapesta.



Motivul: organizatorul ediţiilor anterioare FIA GT a respins invitaţia primarului general, Sorin Oprescu, la negocierea unui nou contract, pe motiv că există deja semnat un contract cu reprezentanţii autorităţilor locale.

Potrivit municipalităţii, contractul la care face referire avocatul firmei Bucharest Ring este, de fapt, o convenţie, încheiată la data de 2 februarie 2006, între reprezentantul firmei, Hartmut Beyer şi reprezentanţii Primăriei Capitalei, aceştia nefiind împuterniciţi de Consiliul General să negocieze sau să semneze vreun contract cu firma organizatoare a circuitului.

Actul încheiat în 2006 nu a fost supus aprobării aleşilor locali şi nu a fost semnat de primarul de la acea vreme, Adriean Videanu.

CADRU LEGAL
"În orice situaţie înţeleg să respect legea şi rigorile ei. Nimeni nu poate folosi domeniul public după bunul plac. Îi aştept şi pe dumnealor, ca şi pe orice altă companie interesată, să depună oferte pentru organizarea unui circuit automobilistic în parteneriat cu Primăria Bucureştiě, a declarat Sorin Oprescu.

În şedinţa de la 27 mai, consilierii generali au aprobat proiectul privind solicitarea primarului general, unul dintre amendamente fiind acela ca forma finală a protocolului să fie supusă dezbaterii şi aprobării Consiliului înaintea semnării. Edilul-şef spunea, în urmă cu un an, că municipalitatea caută o "soluţie legală pentru organizarea etapei de Campionat Mondial FIA GT şi preciza că în 2007 această cursă a fost organizată fără o bază legală.

S-au scris multe la vremea respectivă despre modul în care s-au obţinut toate aprobările de desfăşurare a competiţiei, totul culminând cu tăierea unor copaci din zona Casei Poporului pentru a permite desfăşurarea evenimentului.

×
Subiecte în articol: observator