x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circulaţie de coşmar în capitală

Circulaţie de coşmar în capitală

de Elena Stan    |    17 Noi 2009   •   00:00

Greva de la metrou a provocat haos în traficul rutier din capitală. Preşedintele Traian Băsescu a spus că liderii sindicali de la Metrorex dau dovadă de lipsă de bun simţ prin această grevă "a iresponsabilităţii". Acesta speră ca astăzi instanţa să declare nelegală greva.

Circulaţie bară la bară, înghesuială în autobuze, troleibuze şi tramvaie, zeci de poliţişti scoşi în intersecţii şi circa 700.000 de călători nevoiţi să apeleze la soluţii alternative pentru a ajunge la muncă. La asta a dus declanşarea grevei generale a sindicaliştilor de la metrou între orele 5,00- 16,00.

Instanţa se va pronunţa astăzi cu privire la legalitatea grevei celor de la metrou. Sindicaliştii din cadrul regiei Metrorex au declanşat greva generală, cerând o majorare salarială de 20%, iar administraţia nu a oferit nimic în plus la salarii.

"Am ajuns la grevă generală pentru că refuză să ne mărească salariile, având în vedere că productivitatea a crescut cu peste 30% în 2009", a explicat Ioan Rădoi, liderul sindicatelor de la metrou, fost senator PSD, actual membru al social-democraţilor. Metroul şi-a reluat circulaţia între orele 16,00- 23,00. Ministrul demis al Transporturilor, Radu Berceanu, a propus sindicaliştilor să nu declanşeze grevă generală şi să aştepte până în februarie, când urmează să se aprobe bugetul companiei pentru 2010. Berceanu susţine că în momentul de faţă, fără buget aprobat pe anul viitor, nu este în măsură să negocieze cu sindicaliştii de la metrou.

SINDICALIŞTII SUNT IRESPONSABILI
Preşedintele Traian Băsescu i-a acuzat, ieri, pe liderii sindicali de la Metrorex de nesimţire şi a afirmat că greva declanşată este iresponsabilă, exprimându-şi speranţa că instanţa va suspenda protestul cel târziu miercuri.

"A fost un senator PSD, Rădoi, lider de la metrou, care a reuşit să blocheze traficul. Cred că este o probă a până unde poate merge cu lipsa de responsabiliate. Nu poţi să condamni un oraş la aglomeraţia care este acum în Bucureşti numai pentru că ai un interes pentru 22 noiembrie", a spus Băsescu, într-un interviu acordat unui blogger.

Preşedintele Traian Băsescu a spus că liderii sindicali de la Metrorex dau dovadă de lipsă de bun simţ prin această grevă "a iresponsabilităţii". El a precizat că speră ca instanţa să declare, miercuri, greva ca fiind nelegală.

×