x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO: Cîțu: Se elimină certificatul verde la copiii între 6-12 ani. Vaccinații sunt scutiți de carantina de noapte

VIDEO: Cîțu: Se elimină certificatul verde la copiii între 6-12 ani. Vaccinații sunt scutiți de carantina de noapte

23 Sep 2021   •   12:53
VIDEO: Cîțu: Se elimină certificatul verde la copiii între 6-12 ani. Vaccinații sunt scutiți de carantina de noapte

Florin Cîțu. a anuntat ca in ședința de Guvern de azi vor fi aduse câteva modificări la hotărârea de săptămâna trecută. Astfel, persoanele vaccinate vor fi scutite de carantina de noapte, iar magazinele vor rămâne deschise și după ora 18:00 în localitățile cu incidență peste 4 la mie. Mai mult decat atat, nu va mai fi nevoie de testarea copiilor cu vârste între 6 și 12 ani în localitățile în care accesul la mai multe activități se face în baza certificatului verde.

 

Premierul a mai anuntat că o altă măsură care va fi aprobată astazi stabileşte ca în mall-uri zona de food court să fie izolată şi să se poată intra doar în baza certificatului verde.

"Cei care sunt vaccinaţi nu pot să fie restricţionaţi pentru că unele dintre persoanele din România nu vor să se vaccineze. Trebuie să mergem mai departe. Mi se pare normal ca atunci când eşti vaccinat (...) să ieşi din casă dacă ai certificatul de vaccinare, să poţi să îţi permiţi să îţi vezi de viaţă, să mergi mai departe", a spus acesta.

Ela subliniat că doreşte ca "România să rămână deschisă, economia să rămână deschisă", adăugând că doar aşa pot exista resurse pentru a plăti "tot ceea ce vine în această iarnă şi în viitor".

 

×