x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîțu: Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a avut bani, dar nu i-a folosit

Cîțu: Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a avut bani, dar nu i-a folosit

01 Oct 2021   •   17:42
Cîțu: Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a avut bani, dar nu i-a folosit

Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, că unul dintre motivele pentru care a decis să ceară demiterea managerului Spitalului de Boli Infecțioase Constanța este faptul că deși a avut fonduri pentru gestionarea pandemiei, nu a făcut-o.

Cîțu a spus că în 2021 bugetul aprobat pentru Ministerul Sănătății a fost de 58,3 miliarde de lei, iar la rectificare au mai fost adăugate 4,5 miliarde de lei.

Săptămâna aceasta s-au adăugat încă 400 de milioane de lei, dintre care 70 de milioane s-au dus către secțiile ATI, iar restul pentru achiziție de medicamente

„Asta înseamnă că s-au alocat în acest an 5,7 miliarde de lei în plus față de 2020 și 10 miliarde de lei mai mult ca în 2019”, spune premierul.

În ceea ce privește Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, Florin Cîțu spune că au existat fonduri europene în valoare de 22,6 de milioane de lei alocate pentru gestionarea crizei sanitare, din care doar 5 milioane au fost folosiți anul acesta.

„Deci bani au existat, doar se pare că nu au fost folosiți cum trebuie. Aceasta este situația”, a explicat Cîțu.

El a spus că sunt multe nereguli la spitalul din Constanța, unde vineri a avut loc un incendiu, între care faptul că deși din 2017 ISU Constanța a înștiințat Spitalul de Boli Infecțioase că trebuie să obțină aviz de securitate de la incendiu, nici până astăzi nu a depus cerere de autorizare.

(sursa: Mediafax)

×