x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă este optimist. Noul raport ne consolidează statutul de candidat serios la integrarea în Spațiul Schengen

Ciucă este optimist. Noul raport ne consolidează statutul de candidat serios la integrarea în Spațiul Schengen

16 Noi 2022   •   21:53
Ciucă este optimist. Noul raport ne consolidează statutul de candidat serios la integrarea în Spațiul Schengen

Raportul pozitiv emis de Colegiul Comisarilor din Comisia Europeană confirmă eforturile din ultima perioadă și ne consolidează statutul de candidat serios la integrarea în Spațiul Schengen, transmite, miercuri, premierul Nicolae Ciucă.

„Salut raportul pozitiv emis de Colegiul Comisarilor din Comisia Europeană, privitor la admiterea României în Spațiul Schengen. Este încă o evaluare favorabilă ce se adaugă la dosarul României, fiind un document care reflectă gradul de pregătire la care țara noastră se află acum. România îndeplinește toate criteriile tehnice necesare pentru a deveni membră în spațiul de liberă circulație. Noul raport de azi (miercuri - n.r.) confirmă eforturile din ultima perioadă și ne consolidează statutul de candidat serios la integrarea în Spațiul Schengen”, transmite pe Facebook premierul Nicolae Ciucă.

Comisia Europeană consideră că România, Bulgaria și Croația îndeplinesc condițiile pentru a intra în spațiul Schengen, a declarat miercuri comisarul Ylva Johansson, într-o conferință de presă. Comisarul european a vorbit de rezultatele bune ale misiunilor efectuate în luna octombrie în România și Bulgaria de către experții Comisiei.

„Este momentul să spunem ”, a spus Ylva Johansson.

Comisia solicită Consiliului să ia pe 8 decembrie decizia necesară pentru a permite participarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca integrare Schengen