x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă și Ciolacu, întâlnire cu Liga Parlamentară de prietenie Japonia-România

Ciucă și Ciolacu, întâlnire cu Liga Parlamentară de prietenie Japonia-România

26 Sep 2022   •   08:40
Ciucă și Ciolacu, întâlnire cu Liga Parlamentară de prietenie Japonia-România

Premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au avut luni dimineața o întâlnire cu Liga Parlamentară de prietenie Japonia-România, în cadrul vizitei pe care o fac în Japonia.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că este o onoare să reprezinte România la funeraliile de stat organizate în memoria fostului prim-ministru Shinzo Abe, primul șef de guvern din Japonia care a vizitat România, în 2018.

Ciucă a susținut că încheierea Parteneriatului Strategic între România și Japonia este nu numai un act realizat la momentul oportun, dar și o moștenire pe care o lasă fostul premier Shinzo Abe în sfera politicii externe, care reflectă viziunea sa remarcabilă în acest domeniu, atribuind României un rol relevant în această regiune.

„Componenta de securitate și apărare reprezintă unul din cei patru piloni de cooperare ai viitorului nostru parteneriat, de mare interes pentru ambele părți. Coordonarea strânsă și permanentă între noi este cu atât mai importantă și necesară în contextul provocărilor strategice cu care ne confruntam”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Discuțiile s-au axat și asupra cooperării economice, Japonia fiind cel mai mare investitor asiatic în România. Premierul a subliniat determinarea Guvernului român de a impulsiona componenta de investiții, având în vedere dinamica din ultima perioadă a contactelor bilaterale și oportunitățile oferite de țara noastră în domeniile energiei verzi, infrastructurii de înaltă calitate și inovației, producției de hidrogen verde, infrastructurii de transport.

Președintele Ligii Parlamentare de Prietenie Japonia-România, Ichiro Assawa, a anunțat intreg sprijinul pentru edificarea Parteneriatului Strategic Japonia-România.

Premierul face, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo (Japonia) pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă