x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Clădire istorică din Arad, în flăcări. Doi pompieri au fost răniţi, după ce o structură din lemn s-a prăbuşit peste ei

Clădire istorică din Arad, în flăcări. Doi pompieri au fost răniţi, după ce o structură din lemn s-a prăbuşit peste ei

17 Dec 2013   •   09:30
Clădire istorică din Arad, în flăcări. Doi pompieri au fost răniţi, după ce o structură din lemn s-a prăbuşit peste ei

Un incendiu puternic a izbucnit, în această dimineaţă, la acoperişul unei clădiri istorice din centrul Aradului, nelocuită, dar cu spaţii comerciale la parter. În timpul intervenţiei de stingere a flăcărilor doi pompieri au fost răniţi uşor, după ce o structură din lemn s-a prăbuşit peste ei.

Clădirea respectivă se află în Piaţa Avram Iancu din zona centrală a municipiului Arad, unde sunt numeroase imobile vechi, anunţă Mediafax. Imobilul nu este locuit, dar are spaţii comerciale la parter, iar flăcările au fost observate de către locatarii unei clădiri învecinate, care au auzit zgomote de la structura din lemn a acoperişului care începea să cedeze.

Patru echipaje de pompieri s-au deplasat la faţa locului şi au intervenit pentru stingerea incendiului, reuşind să oprească extinderea flăcărilor la două clădiri care încadrează imobilul afectat, fiind lipite de acesta.

 "Clădirile învecinate sunt mai înalte cu câţiva metri, având zidul din cărămidă, astfel că flăcările nu au cuprins şi acoperişurile acestora. Dacă acest lucru se întâmpla, exista riscul să fie afectate mai multe clădiri din zonă", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca.

Intervenţia pompierilor a început la ora 6.00 şi nu s-a încheiat încă, pentru că mai există focare mici sub ţigla şi tabla care acoperă clădirea.

În timpul intervenţiei, o parte din Structura din lemn a acoperişului a cedat, iar doi pompieri au fost răniţi uşor. "Este vorba de doi subofiţeri care au primit îngrijiri la faţa locului, după care şi-au reluat locul în dispozitiv", a precizat Pleşca.

Poliţia a împrejmuit zona pentru a nu exista riscul ca elemente din acoperiş să se prăbuşească pe trotuar.

×