x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Clădirea Arcub din Capitală, monument istoric, va fi consolidată

Clădirea Arcub din Capitală, monument istoric, va fi consolidată

de Redacția Jurnalul    |    27 Noi 2022   •   18:30
Clădirea Arcub din Capitală, monument istoric, va fi consolidată
Sursa foto: Hepta

Clădirea Centrul Cultural al Municipiului București (ARCUB) din Capitală, declarată monument istoric, dar încadrată în clasa I de risc seismic, va fi consolidată, a anunțat duminică primarul general Nicușor Dan.

Primăria Capitalei, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, va demara lucrările de consolidare la fostul sediu Arcub.

„Clădirea Arcub, din strada Batiștei nr.14, trece din administrarea Teatrului Stela Popescu în administrarea AMCCRS care va putea începe lucrările de consolidare. Proiectul a primit votul consilierilor generali în ultima ședință a CGMB”, a anunțat primarul Nicușor Dan.

Conform acestuia, clădirea este monument istoric și este încadrată în clasa I de risc seismic, însă nu a putut fi reabilitată pentru că 30% din imobil era proprietate privată.

„De aceea, în vara acestui an, Primăria Capitalei și-a exercitat dreptul de preempțiune și a achiziționat partea din imobil care era proprietate privată”, a mai spus primarul.

Construită între anii 1932-1934 în stilul Art Deco, clădirea era cunoscută drept „Palatul Arta”, iar din 1996 a găzduit Centrul Cultural al Municipiului București (ARCUB).

×
Subiecte în articol: arcub nicusor dan