Incendiul violent din centrul Capitalei, din noaptea de vineri, a atras un semnal de alarmă asupra modului haotic în care se construieşte în Bucureşti.
Colosul de sticlă de 72 de metri, de lângă Biserica Armenească, a fost ridicat într-o zonă protejată de lege. Mai mult, construcţia aflată exact pe albia râului Bucureştioara, nu a respectat reglementările de urbanism specifice unui teren nisipos.
Surse din Parchetul Judecătoriei Sectorului 2 au confirmat ieri că există un dosar de cercetare penală în acest caz aflat pe rolul Poliţiei Sectorului 2. Dosarul va fi înregistrat, "ăcel mai probabil, marţi", la Parchet. Infracţiunea care va fi cercetată în acest dosar va fi cea de distrugere. Urmează să fie identificate atât firma cât şi persoanele care au montat panoul publicitar şi să se stabilească concret dacă materialele din care era confecţionat acest panou erau conforme cu standardele impuse.
Potrivit ultimelor cercetări incendiul ar fi pornit de la un trăsnet care a lovit un panou publicitar situat la nivelul 14 al clădirii. Jurnalul Naţional a publicat o serie de materiale desptre modul în care blocurile-turn au sacrificat în Bucureşti zeci de mii de metri pătraţi de spaţiu verde. Un semnal de alarmă a fost tras şi atunci când a fost avizat turnul de la Biserica Armenească, reprezentanţii Bisericii arătând că integritatea lăcaşului de cult este ameninţată de anvergura proiectului.
Blocurile-turn au împânzit însă Calea Victoriei, Calea Dorobanţi, Piaţa Armenească. Clădirile gigant de pe Calea Victoriei au afectat şi pânza freatică. De la Magazinul Victoria, la clădirea CEC, mai toate susolurile au fost inundate. Catedrala Sfîntul Iosif va fi sufocată la rându-i de blocul de 75 de metri aprobat de autorităţi.
Citește pe Antena3.ro