x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Clanul Spoitoru implicat în traficul de heroină

Clanul Spoitoru implicat în traficul de heroină

de Lucian Dobrater    |    Violeta Fotache    |    13 Ian 2010   •   00:00



Nouă persoane din Bucureşti sunt audiate la DIICOT pentru trafic de heroină, parte dintre ei fiind membri ai clanului Spoitoru. În dosarul de la Alba Iulia au fost emise 30 de mandate de arestare pentru trafic de persoane.

Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Bucureşti au făcut, ieri dimineaţă, nouă percheziţii în Capitală, la domiciile unor presupuşi membri ai unei grupări de traficanţi de droguri de mare risc. Percheziţiile au vizat nouă suspecţi, cu vârste între 20 şi 40 de ani, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan. Cei nouă au fost duşi la DIICOT pentru a fi audiaţi. Potrivit unor surse judiciare, unii dintre ei aparţin clanului ce a fost condus de Ion Titişor, zis Fane Spoitoru, eliberat condiţionat pe motive medicale, în octombrie 2003, şi de Ion Migdal, fratele lui Spoitoru, care a fost condamnat în noiembrie 2009 la 15 ani de închisoare pentru trafic de droguri.

"CARACATIŢA" CU MANDATE
Acţiunea autorităţilor judiciare de la Alba Iulia împotriva unei reţele transnaţionale de prostituţie, proxenetism şi trafic de persoane s-a soldat cu emiterea a 30 de mandate de arestare preventivă. După o şedinţă-maraton care a durat toată noaptea de marţi spre miercuri, din cei peste 70 de învinuiţi, magistraţii Tribunalului Alba au arestat efectiv 25 de persoane, pentru alte cinci emiţând mandate de arestare în lipsă. Restul învinuiţilor vor fi cercetaţi în stare de libertate. Soluţia instanţei a fost atacată cu recurs.

Reţeaua infracţională practica traficul de persoane, de minori (10 copii au fost deja identificaţi ca victime ale traficului şi exploatării sexuale, potrivit şefului BCCOA Alba, comisarul-şef Traian Berbeceanu), proxenetismul şi prostituţia, atât în interiorul ţării, de-a lungul Drumului Naţional 7, între Ilia (Arad) şi Cugir (Alba), dar şi în străinătate. La reuşita acţiunii au participat şi anchetatori din Franţa, Italia, Germania şi Spania, zece persoane fiind investigate cu asistenţă internaţională, din care două au şi fost arestate la Foggia - Italia.

×
Subiecte în articol: observator