x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Clement Mocanu a inselat si pocaitii

Clement Mocanu a inselat si pocaitii

29 Mar 2005   •   00:00

Romano-americanul Clement Mocanu a inselat o comunitate de crestini-pocaiti din Bucuresti cu 40.000 de dolari americani. Stiind ca religia le interzice sa-l denunte la Politie, Mocanu le-a cerut bani cu imprumut si i-a determinat sa-i vanda, "pe ochi frumosi", un teren de casa.

  • de CRISTIAN VASILCOIU
  • "EVLAVIOS". Mocanu a pozat intr-un bun crestin
    Controversatul romano-american Clement Mocanu nu este deloc inocentul care vrea sa para. Ba, dimpotriva, individul a mers atat de departe incat a pacalit pana si o comunitate de crestini-pocaiti din Bucuresti. Mocanu a "pozat" in crestin-pocait si a apelat la buna credinta a unui batran de 82 de ani, Mihai Muresean. L-a convins pe acesta sa ii imprumute 10.000 de dolari americani. Ginerele batranului, Mihai Toriai, a fost si el convins sa-i vanda lui Clement Mocanu un teren de casa situat in Capitala, contra a 45.000 de dolari americani. Banii trebuiau platiti in termen de trei zile de la data semnarii actelor. Numai ca, desi a trecut un an si jumatate, Toriai abia a reusit sa incaseze 15.000 de dolari de la Clement Mocanu.

    CONVINGATOR. Crestin-pocaitul Mihai Toriai povesteste cum Clement Mocanu i-a inselat increderea. "L-am cunoscut pe domnul Clement Mocanu prin intermediul unui coleg de la o organizatie crestina. Era varul acelui coleg. Ne-a spus ca este pocait si ne-a solicitat ajutorul. Credinta noastra ne indeamna sa ne ajutam aproapele la nevoie. Noi suntem crestini-pocaiti si nu ne lasa inima sa nu ajutam un om aflat la nevoie. Socrul meu, un batran de 82 de ani, i-a dat 10.000 de dolari imprumut si nu i-a mai vazut nici azi. Socrul meu a muncit o viata intreaga pentru acesti bani. Mie are sa imi mai dea 30.000 de dolari si ma duce cu presul de un an si jumatate", spune Toriai.

    CU FRICA DE DUMNEZEU. "I-am vandut un teren de casa si mi-a spus, initial, ca-mi va plati banii in trei zile. Eu am crezut ca este si el un crestin si am incercat sa il ajut. Noua nu ne permite credinta, pe noi nu ne lasa inima sa ne ducem la Politie sa-l reclamam sau sa-l dam in judecata. Eu il respect pe domnul Mocanu pentru ca este creatura a lui Dumnezeu! Il va judeca Dumnezeu pentru faptele sale!", a marturisit Mihai Toriai, care este sofer de taxi in viata de zi cu zi.

    ×
    Subiecte în articol: observator clement mocanu clement mocanu