x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Clement Mocanu e urmarit penal!

Clement Mocanu e urmarit penal!

23 Mar 2005   •   00:00

Clement Mocanu, denuntatorul baronului Mischie, nu este inocentul care vrea sa para: romano-americanul este urmarit penal in numeroase dosare instrumentate de procurorii gorjeni si cei ai PNA Bucuresti.

  • de CRISTIAN VASILCOIU
  • OBSERVATOR
  • "VOIOS NEVOIE MARE". Clement Mocanu rade, dar pare ca nu-i rasul lui
    Numeroasele dosare penale, instrumentate, in prezent, de magistratii Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj si de catre PNA, in cazul Mocanu, arata o alta fata a afaceristului american.

    L-A INSELAT PE BIGELOW. Unul dintre aceste dosare dovedeste ca autodenuntul facut la PNA de Clement Mocanu - care a dus la "caderea" lui Nicolae Mischie - a fost unul strategic. Romano-americanul a reusit astfel sa scape si de PNA (care incepuse sa-l verifice pe Mischie si ar fi dat, astfel, si de ilegalitatile comise de Mocanu), dar si de asociatul sau, George Bigelow, pe care l-a inselat sistematic in ultimii ani. Dosarul penal arata cum a reusit Clement Mocanu sa-si insele asociatul. Mocanu a infiintat o firma capusa, SC Tajibo SRL Targu-Carbunesti, proprietatea sa, care a "secat" conturile SC ARC, din aceeasi localitate, unde actionari sunt romano-americanul si George Bigelow. A reusit astfel sa se aleaga cu toti banii, in detrimentul asociatului Bigelow, care, plecat in SUA, nu avea de unde sa stie ca este inselat. Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, Emil Mota, confirma povestea: "Mocanu Clement a incalcat Legea 266 a societatilor comerciale, folosind fondurile SC ARC in interesul altei societati, Tajibo".

    AFACERI DUBIOASE CU CNLO. Romano-americanul a avut afaceri dubioase si cu sindicatele din cadrul Companiei Nationale a Lignitului Oltenia. El este acuzat de complicitate la abuz in serviciu si uz de fals, in ceea ce priveste ridicarea Hotelului Sportiv de la Ranca. Totodata, Clement Mocanu este acuzat de prejudicierea sindicatelor din CNLO, dar si a institutiei, prin vanzarea catre acestea a unui imobil din Bucuresti, contra a 200.000 de euro, fara organizarea unei licitatii.

    SUSPECTAT DE OMOR. Infractiunile de natura economico-financiara nu sunt singurele acuze aduse de catre procurori lui Mocanu. Acestia il suspecteaza pe romano-american si de ucidere din culpa. Dupa cum precizeaza prim-procurorul Emil Mota, va fi redeschis un dosar penal mai vechi, referitor la un accident rutier mortal. Familia lui Florin Dragoi, tanarul decedat in urma cu doi ani, a depus o reclamatie la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj, in care acuza efectuarea unei anchete de "ochii lumii" de catre Politie. Concomitent, comandantului IPJ Gorj, comisar-sef Constantin Nicolescu, i-a fost ridicata o "casuta" de toata frumusetea, in localitatea natala, de catre firmele lui Clement Mocanu. Familia tanarului decedat acuza ca la volanul "masinii ucigase" s-ar fi aflat Clement Mocanu si nu alta persoana, asa cum au stabilit politistii gorjeni din subordinea comisarului-sef Nicolescu.

    ×
    Subiecte în articol: observator clement mocanu clement mocanu