x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Karate în săptămâna altfel. Elevii au învăţat cum artele marţiale duc la un stil de viaţă sănătos

Karate în săptămâna altfel. Elevii au învăţat cum artele marţiale duc la un stil de viaţă sănătos

15 Apr 2014   •   17:12
Karate în săptămâna altfel. Elevii au învăţat cum artele marţiale duc la un stil de viaţă sănătos

Elevii mai multor şcoli din judeţul Prahova au învăţat karate în timpul săptămânii "Şcoala altfel", care s-a desfăşurat în perioada 7-11 aprilie.

Instructorii Clubului Sportiv "Kokki" s-au deplasat voluntar la Şcoala Gimnazială "Profesor Cristea Stănescu" din Cornu de Jos, la Şcoala nr. 1 din Telega, la Grădinița "Licurici" din Ploieşti şi Grădiniţa nr. 6 din Câmpina.

Copiii au fost îndemnaţi să practice arte marţiale sau orice altă formă de mişcare pentru a avea un stil de viaţă sănătos.

O parte din lotul competiţional al echipei de karate a participat şi la demonstraţii organizate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Şerban Cantacuzino" al judeţului Prahova, în cadrul evenimentului "Ziua Porţilor Deschise" şi la Festivalul Sportului şi Culturii, ediţia a 18-a, desfăşurat la Şcoala Gimnazială "Matei Basarab" din Comuna Brebu.

Acţiunile se înscriu şi în obiectivul asumat de Federaţiei Română de Karate care vrea să promoveze artele marţiale ca metodă de educaţie.

Experţii consideră că participarea la astfel de cursuri insuflă copiilor noţiuni precum respectul, modestia, adevărul şi perfecţionarea continuă, ducând, de asemenea, şi la creşterea nivelului de atenţie şi de concentrare al copiilor.

×